Onda guanya el premi de la FVMP a la transparència i foment de la participació pel seu Pla de Gestió de Residus

Onda guanya el premi de la FVMP a la transparència i foment de la participació pel seu Pla de Gestió de Residus
29/03/2021 -

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha reconegut a l’Ajuntament d’Onda amb el premi a la transparència i foment de la participació, en la IV Edició dels Premis FVMP al Bon Govern, per la seua aposta per la participació ciutadana en la redacció del Pla Local de Gestió de Residus del municipi.

Onda s’ha imposat a altres municipis valencians com Banyeres de Mariola, Bellreguard, Benferri, Ontinyent i Riba-roja per la seua implicació de grans productors, veïns, centres educatius, entitats organitzadores de festes i esdeveniments i grups polítics de la localitat per a realitzar aportacions en el tractament dels residus.

Els resultats d’aquest procés participatiu que ha posat en marxa l’Ajuntament i les variables identificades han servit per a crear la base del Pla Local per a la Gestió de Residus d’Onda i permetran que el municipi aconseguisca els objectius marcats pel nou Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCVA 2019-2022).

Entre les propostes realitzades pels veïns destaca l’aposta per campanyes de conscienciació i sensibilització, l’augment de la freqüència de recollida i la proposta d’instal·lació de màquines de retorn d’envasos i vidre. Sobre aquest tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha destacat que “mantenim una escolta activa per a atendre totes les peticions dels veïns i millorar la seua qualitat de vida. És un orgull que es reconega el bon fer dels tècnics del consistori i la implicació dels veïns en el desenvolupament i la gestió del nostre municipi”.

Aposta per la transparència

La corporació municipal d’Onda va aprovar per unanimitat de totes les forces polítiques, el mes de febrer, l’adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa d’Entitats Locals per a la Transparència i Participació Ciutadana de la FVMP. A més, la Universitat Autònoma de Barcelona va reconéixer a aquest municipi com la ciutat més transparent de la província per reforçar i incrementar la confiança dels ciutadans en el govern local i promoure l’avanç de les polítiques de transparència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari