Onda recull el premi a la transparència i foment de la participació de la FVMP

Onda recull el premi a la transparència i foment de la participació de la FVMP
30/04/2021 -

El regidor de Joventut, Innovació i Biblioteques de l’Ajuntament d’Onda, Vicent Bou, ha representat a la localitat en la IV edició del lliurament de premis de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) al Bon Govern i ha recollit el guardó a la transparència i foment de la participació per la involucració ciutadana en la redacció del Pla Local de Gestió de Residus.

A causa de la pandèmia de la Covid-19 i com a mesura de prevenció, el consistori va adaptar tots els processos de participació en l’entorn telemàtic perquè els veïns, grans productors, centres educatius, entitats organitzadores de festes i esdeveniments, i grups polítics del municipi pogueren participar i realitzar aportacions en el tractament dels residus de manera segura.

Així, el consistori ha pogut establir les bases del Pla Local per a la Gestió de Residus d’Onda que permetran que el municipi puga aconseguir els objectius establits amb el nou Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCVA 2019-2022).

Entre les propostes dels veïns destaca l’augment de la freqüència de recollida dels residus, la possibilitat d’instal·lar màquines de retorn d’envasos de plàstic i vidre, així com el desenvolupament de campanyes de conscienciació i sensibilització.

Sobre aquest tema, Bou ha destacat que: “És primordial que els veïns puguen participar en el disseny de les polítiques públiques. Aquest reconeixement ens convida a continuar millorant dia a dia i a apostar per la transparència, la innovació i les noves tecnologies com a eines per a garantir la qualitat democràtica i ser més útils per als nostres veïns”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari