Onda prepara el primer pla d'emergències en àrea industrial de tota la província

Onda prepara el primer pla d'emergències en àrea industrial de tota la província
24/10/2021 -

Després de tirar avant la primera Entitat de Gestió i Modernització de la Comunitat Valenciana en el polígon Sud-13, Onda tornarà a ser pionera en l’aprovació del primer pla d’emergències en àrea industrial de la província de Castelló. L’Ajuntament i els empresaris de l’EGM Sud-13 ja estan treballant de la mà per a tirar avant els diferents protocols d’actuació amb l’objectiu de garantir la seguretat dels treballadors i l’estabilitat econòmica de la ciutat en cas d’emergència, com poden ser incendis, inundacions, explosions o accidents de mercaderies perilloses.

Després de presentar el projecte als empresaris, es planificaran diferents sessions amb les companyies establides en el polígon Sud-13 per a estudiar les seues característiques i planificar les actuacions en cas d’emergència, com a evacuacions, confinaments, alarma col·lectiva o altres protocols. A més, durant les pròximes setmanes es formarà als responsables de seguretat de cada empresa i també està previst la realització d’un simulacre d’emergències. Una vegada definit el Pla s’aprovarà en Ple i es remetrà a l’Agència Valenciana de Seguretat i Respostes a les Emergències per a la seua validació.

En l’acte empresarial ha participat el regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, qui ha anunciat que “després d’aquest primer Pla des de l’Ajuntament continuarem treballant per dotar a cada polígon dels seus protocols de seguretat, perquè és fonamental estar preparats per a actuar en cas d’emergència i salvaguardar la salut dels treballadors”.

Per part seua, el president de l’EGM Sud-13, José Maria Forero, ha agraït a l’Ajuntament “per la seua predisposició a elaborar aquest Pla, bàsic per a guanyar seguretat i competitivitat, ja que així les noves empreses que s’instal·len ja compten amb l’avantatge de disposar el protocol base i és un gran avantatge competitiu”. També van participar el gerent de l’entitat, Fernando Pla, i Romina Moya de GaIndustriales.

L’empresa contractada per a dur a terme les actuacions és Emerprotec Planificaciones S.L.

3 milions d’inversió

D’altra banda, cal destacar que el govern municipal aconsegueix els més de 3 milions d’euros en inversió, destinats a les àrees industrials de la ciutat, dins del pla d’acció Onda Logistic. Aquesta s’ha centrat a millorar la zona mitjançant accions com a subministrament i instal·lació de lluminàries LED, millora de la senyalització viària i zones verdes, instal·lació de contenidors de residus i hidratants contra incendis, així com sistemes de càmeres de circuit tancat, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari