Onda es prepara per a les fortes pluges amb la neteja de barrancs i zones inundables

Onda es prepara per a les fortes pluges amb la neteja de barrancs i zones inundables
10/09/2022 -

L’Ajuntament d’Onda està duent a terme tasques de neteja de barrancs i zones amb perill d’inundació de cara a les fortes precipitacions de la temporada tardorenca. Entre els diversos treballs destaca l’aplanat i la reparació dels passos de barranc que donen accés a les Penyes Aragoneses, que havien quedat tapats amb rebles i branques després de l’última gran riuada.

També s’ha netejat el barranc del Salvador en diversos punts: el camí de la partida Farons, el de Talaia i el de la Senia Gaset. D’altra banda, en el barranc de Beniparrell s’ha condicionat també en el camí Talaia i de la Senia Gaset i al carrer La Fira. Les últimes tasques s’han realitzat en els barrancs que creuen el Camí Vell de l’Alcora.

Sobre aquest tema, el tinent d’alcalde de l’àrea d’Ordenació del Territori i Habitatge, Juan López, ha assenyalat “Des de l’equip de govern municipal creiem que és important tindre nets els barrancs i zones inundables per a garantir la seguretat dels veïns”. “Aquest Ajuntament no escatimarà en esforços per a fer qualsevol tasca de condicionament perquè la seguretat sempre ha de ser el primer”, ha manifestat.

Cal destacar que el Consistori encara espera rebre resposta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) perquè adopte les mesures de neteja i manteniment en els llits del municipi, els quals es troben en clar estat d’abandó i amb frondosa vegetació, troncs i mala herba que bloquegen el llit de l’aigua quan plou. No obstant això, des de l’Ajuntament ja s’ha actuat en aquelles zones de competència municipal que puguen ser susceptibles d’inundacions en cas de fortes pluges.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari