Onda presenta a Europa el Pla de Sostenibilitat Turística per a atraure 4,5 milions dels fons Next Generation

L’Ajuntament ja ha tramitat aquest ambiciós projecte que contempla 22 importants actuacions a la ciutat

Onda presenta a Europa el Pla de Sostenibilitat Turística per a atraure 4,5 milions dels fons Next Generation
26/09/2021 -

L’Ajuntament d’Onda està treballant de manera intensa en la captació de fons europeus amb els quals dur a terme nous projectes. Així, el govern municipal ha presentat el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí a la convocatòria del programa de finançament Next Generation de la Unió Europea a través del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

El Pla està format per 22 projectes que tenen com a objectiu fer costat a Onda com a destinació turística en el seu procés de transformació cap a pols d’innovació turística, aconseguir una major cohesió territorial i consolidar vincles de solidaritat a l’interior de la comunitat.

“Aquests fons són una molt bona oportunitat per a fer d’Onda una destinació turística sostenible, accessible i intel·ligent. Des de l’àrea d’innovació tenim com a objectiu convertir Onda en un destí mediterrani sostenible i singular”, ha destacat l’alcaldessa, Carmina Ballester.

En l’eix de sostenibilitat destaquen la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica per a vehicles amb energies renovables, la implantació del pla local de residus o la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic.

Quant a projectes innovadors que dinamitzen l’economia local per a sumar oportunitats i igualar oportunitats el pla proposa el monitoratge de places d’estacionament de persones amb mobilitat reduïda; la millora dels espais públics amb el valor afegit de la ceràmica, dins del Pla Onda Bonica; la regeneració del Centre Històric Protegit; l’homologació de senderes verdes i vies ferrades.

I, finalment, sota la finalitat de millorar els serveis i qualitat de vida dels ciutadans s’ha projectat la rehabilitació de la Casa Abadia com a nou element turístic.

Fons europeus

El Pla de Sostenibilitat Turística en destí d’Onda ve a complementar un conjunt de projectes relacionats amb el turisme i concordes a la convocatòria del programa de finançament Next Generation de la Unió Europea. Concretament, el Pla Onda Next, l’Agenda Onda 2030 i el Pla Director de Turisme Intel·ligent d’Onda formen part d’aquest conjunt de projectes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari