Onda presenta les seues iniciatives innovadores en la Trobada de Líders Urbans del Fòrum Greencities a Màlaga

Onda presenta les seues iniciatives innovadores en la Trobada de Líders Urbans del Fòrum Greencities a Màlaga
25/09/2022 -

L’Ajuntament d’Onda continua mostrant les seues iniciatives en matèria d’Innovació en el Fòrum d’Intel·ligència i Sostenibilitat Urbana Greencities. Aquesta vegada, participant en la Trobada de Líders Urbans celebrat durant la seua primera jornada. L’edil d’Innovació, Vicent Bou, ha presentat a la resta de municipis els projectes del Consistori per a fomentar el desenvolupament urbà sostenible.

Entre les accions destacades es troba l’Oficina de Projectes Europeus, una eina clau per a aconseguir fons que ajuden a complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per a 2030. Des de la seua creació, l’Oficina ha sigut un exemple d’èxit, amb capacitat per a atraure subvencions des de les institucions comunitàries. La seua activitat està directament relacionada amb les accions impulsades per l’estratègia Onda Smart City, una altra reeixida iniciativa del Consistori.

També han sobreeixit els contenidors amb forma de cor per a recollir taps de plàstic usats. Són un exemple de reciclatge i sostenibilitat, ja que s’utilitzen per a fabricar nou mobiliari urbà. A més, l’edil ha exposat els diferents programes educatius centrats en la sostenibilitat duts a terme a les biblioteques de la ciutat com ‘Benvinguts a la Biblio!’, ‘la Biblio amb l’ODS’ o la ludoteca intel·ligent situada en El Pla.

Sobre aquest tema, Bou ha declarat: “L’Agenda 2030 de desenvolupament sostenible és un dels eixos de l’activitat municipal, som una localitat que pensa en com fer la seua activitat el més democràtica i innovadora possible”. “Per a nosaltres és important ser ací i intercanviar formes de govern intel·ligents i sostenibles que ens ajuden a millorar el dia a dia dels nostres veïns”, ha assenyalat.

Espai d’intercanvi i oportunitats

La Trobada de Líders Urbans és un espai en el qual diferents municipis espanyols intercanvien les seues postures sobre com ha de plantejar-se una agenda urbana com a element d’aplicació dels ODS a les ciutats. En ell, els moderadors exposen les seues planificacions urbanes i parlen dels seus projectes per a fomentar la innovació i la tecnologia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari