Onda presenta el gran mosaic ceràmic que embellirà el seu túnel d'entrada

Onda presenta el gran mosaic ceràmic que embellirà el seu túnel d'entrada
28/01/2020 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, en companyia del president del Grup Pamesa Cerámica, Fernando Roig, i de la vicepresidenta de l’AMPA del Centre Ocupacional El Molí, Maria Teresa Cons, han sigut els encarregats de descobrir el gran mosaic ceràmic que recobrirà el túnel d’entrada a la ciutat.

Aquest projecte ha sigut impulsat per l’Ajuntament d’Onda, complint amb el seu pla d’acció #OndaBonica per a embellir i millorar l’accessibilitat de la ciutat, i s’ha buscat dos grans aliats per a dur-lo a terme, com són els alumnes d’El Molí que realitzaran de manera artesana aquest mosaic i el Grup Pamesa Cerámica, que ha donat el material ceràmic que s’emprarà.

El mosaic vist tons blancs i blaus, amb el nom d’Onda a banda i banda i amb emblemes patrimonials dels quals ens sentim orgullosos tots els ondenses com són el castell de les 300 torres, la Font de Dins, l’ermitori d’El Salvador, el portal de Sant Pere o l’Església de l’Assumpció.

“Es tracta d’una xicoteta obra d’art que donarà la benvinguda a tots els veïns i visitants, recordant que Onda és una ciutat mil·lenària plena de talent, cultura i bellesa. Una actuació que cada vegada que passem per ací amb el cotxe ens recordarà que vivim en una gran ciutat de la qual sentir-nos cada dia una mica més orgullosos”, ha apuntat l’alcaldessa, qui també ha agraït la solidaritat del Grup Pamesa i als alumnes del Molí per acceptar “aquest apassionant repte. En creuar el túnel, tots els ondenses ens recordarem del gran talent d’aquests homes i dones que ens demostren cada dia que, amb esforç, il·lusió i humilitat, no hi ha impossibles que valguen. Sou un exemple per a molts i som molts els qui us admirem”.

Per part seua, Fernando Roig ha incidit en què “és una gran satisfacció poder contribuir a aquest gran projecte per a embellir la ciutat i, d’altra banda, que ajudarà a realitzar-se als usuaris del Molí. Grup Pamesa té una sensibilitat especial amb les persones amb discapacitat, ja que col·labora amb 35 centres ocupacionals de tota la Comunitat Valenciana”.

Cal recordar que El Molí és un centre de formació i de treball, fundat en 1979, per a les persones amb discapacitat intel·lectual, amb l’objectiu d’ajudar als alumnes que, una vegada acabada la seua escolarització, es troben amb dificultat d’accedir al mercat laboral. Allí aprenen les habilitats bàsiques per a desenvolupar un treball a través dels tallers de fusteria, acabats, ceràmica, plastificat de taulells i trencadís.

#OndaBonica

En aquesta línia, cal destacar que l’Ajuntament d’Onda ja ha habilitat una inversió de 426.000 euros per a executar les nou primeres obres de #OndaBonica, que ja han arrancat amb la remodelació de les escales de la Moreria com a primera fita. Aquesta actuació servirà per a fer accessible el pas entre el carrer Historiador Bernardo Mundina i el carrer Recinte, a més d’embellir i modernitzar la zona.

En tots els projectes d’Onda Bonica la ceràmica ondense serà protagonista, ja que es prioritzarà la utilització d’aquest material en totes les obres. “La ceràmica és el nostre senyal d’identitat i el manteniment econòmic de milers de famílies ondenses, per això Onda es posarà bonica amb els nostres taulells, millorant l’atractiu dels nostres carrers i places i dinamitzant un sector al qual tant li devem”, ha conclòs Ballester.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari