Onda presenta el Pla de Transport al Treball per a fomentar la mobilitat sostenible a les 12 àrees industrials

Ballester: “Hui fem un pas decisiu per a donar resposta efectiva a aquest gran repte de la mobilitat sostenible”

Onda presenta el Pla de Transport al Treball per a fomentar la mobilitat sostenible a les 12 àrees industrials
14/06/2022 -

Onda segueix continua fent passos en el seu pla d’acció Onda 2030 i, de manera pionera, ha presentat el primer Pla de Transport al Treball per a fomentar la mobilitat sostenible a les 12 àrees industrials. A través d’un minuciós estudi, el projecte analitza la situació actual de mobilitat al treball i planteja una sèrie d’actuacions a mitjà i llarg termini amb l’objectiu de reduir la petjada de carboni i fomentar l’ús de vehicles propulsats per energia verda.

Aquest estudi de mobilitat l’ha realitzat l’Ajuntament d’Onda en col·laboració amb les patronals nacionals de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER), de Frites, Esmalts i Colors Ceràmics (ANFFECC), i de Fabricants de Maquinària i Béns d’Equip per a la Indústria Ceràmica (ASEBEC), així com de les empreses ondenses.

El diagnòstic reflecteix que més de 6.000 vehicles, entre turismes, camions i furgonetes comercials, es desplacen cada dia des del nucli urbà d’Onda a les diferents àrees industrials de la ciutat. L’àrea coneguda com a Corral Roig és la que més viatges suma, tant en destinació com en origen. No obstant això, el polígon Sud 13 és el que lidera el nombre de desplaçaments de vehicles que procedeixen d’altres ciutats pròximes com Castelló, Vila-real o Betxí. Les hores puntes dels desplaçaments coincideixen amb els horaris d’entrada i eixida dels torns de les fàbriques: entre les 6 i les 8, les 13 i les 15 i les 18 i les 20 hores.

Procés participatiu

D’altra banda, també s’ha realitzat una enquesta a 3.500 treballadors d’empreses situades en els polígons. Entre les inversions per a millorar la mobilitat que plantegen destaquen la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics i pàrquings de bicicletes, ampliar les zones d’aparcament, millorar el transport públic des d’Onda i altres poblacions a les àrees industrials, construir més quilòmetres de carril bici i millorar la senyalització d’alguns trams.

En la presentació d’aquest matí, realitzada en les instal·lacions del Museu del Taulell Manolo Safont, han participat més de 20 empresaris i representants de les tres patronals, els qui han manifestat el seu suport en la conscienciació mediambiental i han felicitat l’Ajuntament per ser pioners a dur a terme aquesta iniciativa. L’alcaldessa, Carmina Ballester, ha sigut l’encarregada de donar la benvinguda i ha destacat que “hui fem un pas decisiu per a donar resposta efectiva a aquest gran repte de la mobilitat sostenible”.

La primera edil també ha afegit que “tota gran revolució comença sempre amb un xicotet canvi. I aqueix sol ser a les nostres mans, com per exemple deixar el cotxe a casa i agafar una bicicleta, compartir cotxe o usar vehicles elèctrics per a acudir al treball. Des d’aquest Ajuntament ja hem començat a treballar per facilitar-vos les infraestructures, com la xarxa de carrils bici, o els punts de càrrega elèctrica que instal·larem. Sabem que encara tenim molt per fer perquè el transport sostenible siga la millor opció per a tots, però tenim el compromís i sabem com fer-lo”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari