Onda presenta la programació de Sant Antoni 2023

El programa d’actes inclou ‘tardeo’, bou en corda i les tradicionals fogueres i benediccions dels animals del 14 al 22 de gener

Onda presenta la programació de Sant Antoni 2023

Els onders i les onderes compten els dies per a celebrar les festes de Sant Antoni d’Onda 2023. Amb un ampli programa d’activitats, l’Ajuntament d’Onda ha confirmat que, un any més, la festivitat se celebrarà tant a la ciutat com en el barri del Tosalet i en la pedania d’Artesa del 14 al 22 de gener.

Les festes de Sant Antoni d’Onda 2023 començaran en el barri del Tosalet aquest dissabte, 14 de gener, amb la processó, la benedicció dels animals i el repartiment de rotllos a les 16.30h. A la nit, a les 22 hores, es cremarà la foguera i hi haurà repartiment de bunyols i moscatell. A continuació, començarà la música i el ball. El diumenge a les 16.00h., el tradicional ‘bou en corda’ amenitzarà la vesprada.

El dilluns 16 de gener, la festivitat es traslladarà a la pedania d’Artesa amb la benedicció de rotllos i l’encesa de la foguera a les 20.00h. L’endemà, tindrà lloc la inauguració de l’exposició sobre Sant Antoni a la Casa de la Cultura a les 19.00h.

Durant el següent cap de setmana, la festa es traslladarà al centre urbà d’Onda. El dissabte, 21 de gener, el grup musical ‘Kolesteruel’ animarà el ‘tardeo’ en la plaça del Pla a les 19.00h. A continuació, tindrà lloc la tradicional encesa de la foguera per a continuar amb el repartiment de bunyols i moscatell.

La jornada del diumenge 22 de gener començarà a les 11.30h. amb la missa en honor al sant a l’església de l’Asunción. A les 16.15h., tindrà lloc el trasllat de Sant Antoni des de l’Asunción a la capella de Sant Josep. Seguidament, començarà el concurs de coloms esportius organitzat per la ‘La Ondense’. El dia festiu finalitzarà amb la benedicció i processó dels animals i el repartiment dels rotllos en el Raval per a acabar amb la concentració dels mateixos en el Pla.

Sobre aquest tema, la Tinenta d’Alcalde de l’àrea de Festes, María Prades, ha declarat: “Les de Sant Antoni són les festes que donen el tret d’eixida a un altre any ple de cultura i festejos”. “En aquesta edició, tenim la novetat del tardeo en el Pla per a animar als onders de totes les edats a celebrar Sant Antoni”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari