Onda presenta el projecte del Pulmó Verd en una trobada multitudinària davant entitats veïnals i veïns

Ballester: “Es nuestro deber legar un Pulmón Verde en el que las generaciones venideras puedan vivir rodeados de naturaleza”

Onda presenta el projecte del Pulmó Verd en una trobada multitudinària davant entitats veïnals i veïns
23/08/2023 -

L’Ajuntament d’Onda, compromés amb la sostenibilitat i el medi ambient, ha presentat el seu innovador projecte ‘Pulmó Verd’ davant més de cent espectadors. L’exposició ha tingut lloc en la renovada Campaneta, on entitats veïnals, mitjans de comunicació i veïns han conegut detalladament aquesta ambiciosa iniciativa.

Durant aquest esdeveniment, els tècnics municipals que porten mesos treballant en el desenvolupament d’aquest projecte han oferit una detallada descripció de la situació actual de la zona, els objectius fonamentals del projecte i les estratègies en curs per a assegurar l’obtenció de fons europeus per a la seua execució.

El Pulmó Verd respondrà així a una demanda històrica dels veïns, en eliminar les antigues fàbriques de ceràmica que es troben en estat d’abandó i que compten amb elements nocius com l’amiant. A més, gràcies a aquesta actuació se solucionaran els problemes de seguretat de la corba del carrer Enginyer Echegaray i aquesta gran zona verda servirà de nexe d’unió dels barris del Tosalet i Monteblanco amb el centre de la ciutat.

Per part seua, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha subratllat la importància d’aquesta fita, afirmant: “Reconec la magnitud d’aquest projecte i els desafiaments que presenta, però no cessem en els nostres esforços a fer realitat aquest Central Park”. “És el nostre deure i responsabilitat llegar un espai, un Pulmó Verd, en el qual les generacions esdevenidores puguen créixer, jugar i viure envoltats de naturalesa”, ha afegit.

URBACT IV

Així mateix, amb el propòsit de destacar com un model de transformació urbana sostenible, Onda presentarà a Malmö (Suècia) el seu projecte “Pulmó Verd” durant l’esdeveniment inaugural del programa URBACT IV. Aquest programa, cofinançat per la Unió Europea, tindrà lloc del 28 al 30 d’agost i s’enfoca a promoure la revitalització d’entorns urbans degradats.

La ciutat ha sigut seleccionada per a participar en el projecte GreenPlace Let’s do it together, una xarxa col·laborativa que es dedica a la revitalització d’espais urbans deteriorats i a la promoció de la sostenibilitat mediambiental. L’elecció d’Onda és un reconeixement als esforços constants de la localitat en la promoció de pràctiques sostenibles i amigables amb el medi ambient.

Durant els tres dies de l’esdeveniment a Malmö, Onda aprofitarà l’ocasió per a presentar el seu propi projecte “Pulmó Verd” en diverses sessions de treball col·laboratiu. En aquestes instàncies, s’intercanviaran idees i experiències amb les altres ciutats participants.

L’activa participació d’Onda en aquest programa no sols brindarà accés a finançament europeu per a enfortir el projecte “Pulmó Verd”, sinó que també permetrà una major col·laboració amb el Punt Nacional de Contacte d’Urbact España, amb la intenció de consolidar relacions amb institucions europees i avançar cap a un futur més sostenible i resilient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari