Onda prioritza la seguretat dels veïns i honrarà al Santíssim Salvador sense romeria multitudinària

Valero: “Els onders honrarem amb la mateixa devoció al nostre patró però sense posar en risc la salut”

Onda prioritza la seguretat dels veïns i honrarà al Santíssim Salvador sense romeria multitudinària
16/07/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha presentat aquest matí el cartell de la festivitat en honor al Santíssim Salvador, que se celebra el 6 d’agost, amb el lema ‘Un Salvador diferent, la mateixa devoció’. A causa de la situació de crisi sanitària i prioritzant la seguretat dels veïns i visitants, enguany no s’organitzarà la romeria multitudinària de la vespra ni tampoc l’actuació musical nocturna. Així mateix, s’habilitarà en l’ermitori un recorregut segur perquè els veïns puguen visitar durant aqueixos dies al patró, amb l’obligatorietat de l’ús de màscara i respectant la distància de seguretat.

Així ho han anunciat aquest matí al peu de l’ermita els edils de Benestar Social, Óscar Valero; de Cultura i Festes, Maria Prada de Conflent; i de Promoció Econòmica, Maria Baila, els qui han incidit en la responsabilitat d’evitar actes massius que puguen propiciar contagis per coronavirus. Sota aquesta premissa, tampoc tindrà lloc la fira comercial que s’instal·lava a l’esplanada ni les eucaristies. No obstant això, la Missa Major es podrà seguir per les televisions locals i els canals digitals de l’Ajuntament.

“Enguany ens tocarà viure una celebració diferent del Santíssim Salvador, ja que per les circumstàncies excepcionals de la pandèmia des del govern municipal hem pres la decisió de prioritzar la salut dels onders als actes massius. Però estem treballant a posar tots els mitjans per a honrar amb total seguretat i amb la mateixa devoció al nostre patró”, ha apuntat Valero.

Servei gratuït d’autobús

Igual que l’any passat, el consistori habilitarà un servei gratuït de transport a l’ermita per als veïns. El dimecres 5 d’agost l’autobús eixirà a les 19 hores de l’Avinguda Montendre i prestarà servei ininterromput fins a les 2.30 hores de la matinada. El dijous 6 d’agost hi haurà un viatge a les 7.30 hores i després des de les 11.30 fins a les 13 hores, a la vesprada es reiniciarà el servei des de les 17.30 a les 20 hores.

Horari de l’ermita

Per part seua, l’ermitori estarà obert al públic de 17.00 a 2.30 hores el 5 d’agost mentre que el 6 d’agost, en horari ininterromput, des de les 7.30 hores del matí fins a les 21.00 hores.

Normes d’higiene i seguretat

Amb la finalitat de garantir la seguretat dels assistents, l’Ajuntament ha organitzat un protocol especial d’higiene i seguretat durant els dos dies. Així, per a mantindre la distància de seguretat s’instal·larà un recorregut barrat d’un únic sentit fins a l’ermita, que tindrà un aforament limitat, i serà obligat l’ús de màscara i gel hidroalcohòlic. Efectius de Policia Local i Protecció Civil vetlaran pel correcte compliment de les normes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari