Onda inicia el procés participatiu veïnal per a remodelar l'avinguda País Valencià com a bulevard comercial

Onda inicia el procés participatiu veïnal per a remodelar l'avinguda País Valencià com a bulevard comercial
27/12/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat el procés participatiu veïnal sobre la remodelació de l’avinguda País Valencià com a bulevard comercial, actuació prevista per a dur a terme durant 2021 i emmarcada en l’Estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat (EDUSI) que cofinança la Unió Europea en un 50% a través dels Fons FEDER.

Abans d’iniciar la redacció del projecte, el govern municipal ha volgut escoltar i sumar les opinions i propostes dels veïns, així com dels col·lectius afectats, amb la condició d’incloure els suggeriments en el disseny del nou bulevard. D’aquesta manera, el procés de participació ciutadana ha arrancat ja amb una enquesta online que els onders poden emplenar a través de la web municipal (www.onda.es). A més, s’estan duent a terme taules de participació en les quals s’ha convidat a tots els col·lectius afectats per la remodelació, com són residents, comerciants, hostalers, proveïdors, veïns, turistes, ciclistes, vianants o associacions.

L’enquesta permetrà conéixer l’opinió d’aquests col·lectius sobre mobiliari urbà, accessibilitat, seguretat, senyalització, fonts, arbratge, estacionament, banys públics, transporte públic o terrasses, entre altres ítems. Amb aquesta col·laboració, l’Ajuntament disposarà d’informació útil per a convergir el projecte amb les demandes dels onders.

“L’opinió dels veïns és fonamental per a determinar aquesta important actuació en un carrer principal i construir, entre tots, la ciutat que volem. Comptem amb els onders per a continuar millorant Onda i deixar una terra millor a les generacions esdevenidores de la qual heretem nosaltres”, ha apuntat l’edil de Promoció Econòmica, Maria Baila.

Onda 2030

En aquesta mateixa línia de participació pública, l’Ajuntament ha sumat a 80 representants veïnals per a desenvolupar l’agenda urbana sostenible ‘Onda 2030’, que guiarà el desenvolupament de la ciutat en convergència als 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU. El resultat del procés participatiu serà un full de ruta consensuat que proposarà accions centrades en la cura de les persones i la igualtat real; el creixement sostenible dels nostres territoris; la protecció del medi ambient; fomentar la pau, justícia i una societat inclusiva; i sumar aliances globals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari