Onda projecta huit noves actuacions per a millorar la qualitat de vida amb una inversió d'1,6 milions d'euros

Onda projecta huit noves actuacions per a millorar la qualitat de vida amb una inversió d'1,6 milions d'euros
27/05/2022 -

La transformació d’Onda en una ciutat més agradable, sostenible i eficient segueix el seu curs. En aquesta ocasió, el govern municipal ha projectat huit noves actuacions, emmarcades en el pla ‘Onda Bonica’ per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans que arrancaran aviat i que sumen un total d’1,6 milions d’euros.

Es tracta de la reconversió del camí de Capamantos en el Passeig Verd del Sonella, amb voreres més amples i accessibles (passaran dels 80 centímetres actuals a 2,5 metres) i un carril bici; de la remodelació de la plaça Corts Valencianes; del recobriment del túnel d’entrada a la ciutat amb un mural de trencadís elaborat pels usuaris del Centre Ocupacional El Molí; de la rehabilitació del portal de Sant Pere; i el revestiment i pintat artístic d’escales del barri Vila-real en l’encreuament del carrer Doctor Gómez Ferrer i carrer El Molí.

A més, a aquestes cinc actuacions cal sumar els tres projectes que va presentar l’Ajuntament i seran finançats pel pla provincial d’obres i serveis Castelló Avança de la Diputació de Castelló, corresponents a l’ampliació de la zona infantil de d’esport del centre Sènior del barri El Tossalet; a l’ampliació de la zona infantil i d’esport sènior de la pedania d’Artesa; i a la regeneració del parc de la Panderola.

“Ens vam comprometre amb els onders a fer d’Onda un lloc més agradable per a viure i així ho estem complint, actuant en tots els barris i zones de la ciutat. Amb aquestes huit actuacions, i alguna més que anunciarem prompte, tancarem la legislatura amb una Onda molt diferent de la que ens trobem fa quatre anys, convertint-la en un gran museu ceràmic a l’aire lliure i orientada a la infància i a la qualitat de vida dels veïns”, ha apuntat l’alcaldessa, Carmina Ballester.

Avinguda País Valencià

Cal recordar que en aquests moments s’estan duent a terme les obres de remodelació de la principal artèria de la ciutat com és l’avinguda País Valencià. L’objecte és transformar-la com a bulevard comercial més accessible, amb més zones verdes i incorporant modern mobiliari urbà i elements de smart city. Es tracta d’un projecte cofinançat al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea que compta amb un pressupost de 926.000 euros.

I també està en marxa el projecte d’Horts Urbans Intergeneracionals amb l’objectiu d’aprofitar el coneixement de les persones majors en matèria d’agricultura, així com fomentar el treball en el camp entre els més joves.

Per a això, l’Ajuntament posa a la disposició de la ciutadania una parcel·la en la qual els veïns podran emprar el seu temps lliure a plantar i recol·lectar les seues pròpies hortalisses. Així, aquest model d’hort, en el qual ja han començat els treballs d’adequació del terreny, podrà convertir-se en un nou espai de trobada i transmissió d’experiències entre diferents generacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari