Onda proposa a Diputació un acord per a compartir serveis amb els pobles d'Espadán i Millars

Ballester també demana a Martí celeritat a tirar avant les ajudes promeses als autònoms

Onda proposa a Diputació un acord per a compartir serveis amb els pobles d'Espadán i Millars
25/09/2021 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha proposat al president de la Diputació de Castelló, José Martí, un acord per a compartir els serveis que ofereix la ciutat amb els pobles xicotets de la Serra Espadán i l’Alt Millars.

Així, s’ha traslladat a la Diputació que estudie una fórmula de col·laboració per a poder ampliar els serveis que poden gaudir els onders als veïns dels altres pobles que no tenen accés a ells, com per exemple el bus gratuït a l’UJI, els descomptes en el bo + Comerç, el bo cultural jove, els concerts gratuïts de Fira, les instal·lacions esportives, el servei de biblioteca i biblioteca infantil o el centre de Formació i Ocupació Onda Inserida, entre altres serveis. La proposta va ser traslladada en el fòrum intermunicipal que va tindre lloc a Borriana aquesta setmana.

“Creiem que és una bona manera de combatre la despoblació, que ha de ser un tema capital per a la Diputació, i mancomunar serveis per a igualar les oportunitats i millorar la qualitat de vida dels castellonencs, visquen on visquen. Onda té una responsabilitat com a capital de comarca i vol solidaritzar-se amb els nostres pobles veïns”, ha assenyalat la primera edil.

Ajudes als autònoms

D’altra banda, l’Ajuntament d’Onda també ha demanat una mica més d’agilitat i eficiència per a resoldre la convocatòria d’ajudes ‘Reactivem Empreses’ que es va anunciar per a ajudar a les empreses i autònoms afectats per la pandèmia. “Tots els ajuntaments vam haver de córrer per a poder adherir-nos en el pla en els 10 dies que va donar la Diputació de marge des de la publicació de l’extracte. Per això no entenem com unes ajudes que es van aprovar al maig encara no s’hagen resolt, per la qual cosa els ajuntaments no podem traure les bases”.

Cal recordar que Onda ja va anunciar ajudes entre 2.000 i 4.000 euros a sectors oblidats per les administracions com les perruqueries, salons d’estètica, floristeries i tallers de reparació de vehicles, motocicletes i bicicletes, de les quals encara no s’han publicat les bases perquè la Diputació encara no ha resolt.

Retaule d’El Salvador

Finalment, Onda ha tornat a reclamar l’ajuda de la institució provincial en la recuperació i posada en valor del patrimoni cultural i religiós local. En concret, l’Ajuntament va sol·licitar el juny de 2019 ajuda al Servei Provincial de Restauració i Conservació per a actuar en el retaule d’El Salvador, afectat per clivelles. Mancant resposta per part de la Diputació, el govern municipal ha decidit actuar pel seu compte i recuperar en tota la seua esplendor aquest símbol tan venerat pels onders i municipis confrontants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari