Onda projecta rehabilitar quatre habitatges del centre històric per a lloguer social jove

Onda projecta rehabilitar quatre habitatges del centre històric per a lloguer social jove
23/01/2023 -

L’Ajuntament d’Onda continua avançant en el seu pla de convertir cases en ruïnes del centre històric en habitatges de lloguer social per a aquells col·lectius amb major dificultat d’accés a una llar. En aquesta ocasió, el govern municipal està preparant la rehabilitació de quatre edificis unifamiliars al carrer Portal de València amb l’objectiu de destinar-los a joves amb escassos recursos que es vulguen emancipar. La inversió total ascendeix a 698.500 euros, de la qual una tercera part serà finançada per la Generalitat Valenciana, després d’aconseguir l’Ajuntament la subvenció, a través del programa ‘Recuperem Llars’.

Els esmentats habitatges daten de l’any 1900 segons cadastre i presenten una superfície construïda de 124 m2, 129 m2, 144 m2 i 161 m, respectivament, i d’ús principal habitatge i magatzem en algunes plantes, que sumen un total de 558 m². Totes elles presenten múltiples lesions i patologies que fan que l’estat general de cadascuna d’elles siga d’avançada deterioració i fins i tot ruïnós, segons els corresponents Informes d’Avaluació de l’Edifici (IEE), amb el risc d’enfonsament.

Per això, la proposta tècnica consisteix a demolir les quatre edificacions i la construcció d’un únic edifici d’habitatges amb un nucli de comunicació vertical comuna. Segons el projecte, la planta baixa alberga dos habitatges de dos dormitoris, així com l’accés a l’edifici i l’accés al pati interior. Per part seua, les plantes primera i segona, cadascuna, alberguen un habitatge de dos dormitoris i un habitatge d’un dormitori. Atés que els edificis tenen protecció ambiental la construcció de les noves façanes i els espais interiors reproduiran l’estètica existent, quant a altures lliures, materialitat, buits i acabats, tal com estableix el PGOU en el seu ordenança de Protecció Ambiental de la Zona Centre Històric Protegit (CHP).

Sobre aquest tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha assenyalat que “amb aquesta important actuació complim el doble objectiu de posar en valor el nostre centre històric i obrir oportunitats als joves, ja que som conscient de les dificultats que tenen per a accedir a un primer habitatge i emancipar-se donada la pujada del preu dels lloguers”.

Parc habitatges socials

En paral·lel, l’Ajuntament ja té en funcionament altres tres habitatges socials, situades també en el centre històric, que ha rehabilitat recentment. Hui dia, dues d’elles ja estan habitades per dues famílies derivades pels serveis socials municipals. A més, el govern municipal ha subscrit un conveni de col·laboració amb la Caixa Rural La nostra Senyora de l’Esperança d’Onda per a gestionar dos habitatges més propietat de l’entitat. En total, Onda comptarà amb un parc municipal de nou habitatges socials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari