Onda donarà a conéixer el seu projecte de ciutat intel·ligent

Onda donarà a conéixer el seu projecte de ciutat intel·ligent
13/09/2020 -

L’Ajuntament d’Onda donarà a conéixer el seu projecte de ciutat intel·ligent en una jornada que reunirà sector públic, empreses i ciutadania. La cita tindrà lloc dijous que ve 17 de setembre en el Museu del Taulell i comptarà amb dues taules redones sota el títol de ‘Cap a un futur sostenible’ i ‘Innovació i qualitat de vida’, a més de la intervenció de l’alcaldessa, Carmina Ballester.

Es tracta d’un projecte ambiciós impulsat per l’Ajuntament d’Onda i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en l’execució i desenvolupament de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat. L’objectiu és fer d’Onda una ciutat més sostenible, integradora i intel·ligent i d’aquesta manera fer front al canvi climàtic, la dependència energètica i reduir la pobresa i exclusió social.

L’acte comptarà amb els màxims representants de les institucions, experts en innovació pública, empreses col·laboradores i veïns d’Onda, els qui comptaran la seua experiència sobre Onda Smart City així com les millores que han suposat per a la ciutat.

L’acte, per prevenció davant la Covid-19, està delimitat a les persones convidades encara que qualsevol ciutadà el podrà seguir en directe a través de les xarxes socials de l’Ajuntament d’Onda.

Sobre aquest tema, l’edil d’Innovació, Vicent Bou, ha ressaltat que “treballem per fer cada dia una ciutat més eficient, intel·ligent i innovadora que revertisca en una millor qualitat de vida per als veïns i en una administració més útil al servei de la ciutadania”.

En la jornada també es donarà a conéixer l’aplicació mòbil per la qual els usuaris, entre moltes altres coses, obtindran en directe dades sobre la qualitat de l’aire i el soroll ambiental. Altres punts a destacar del projecte són la instal·lació de sensors que prevenen els incendis forestals i contenidors que informen del nivell d’ompliment per a dissenyar millors rutes de recollida. Així mateix, des de l’Ajuntament es controla la motorització ambiental de zones verdes i el mesurament del nivell de trànsit, a més de comptar amb un localitzador d’aparcaments.

Premi nacional d’Innovació Pública

Cal recordar que el projecte ‘Onda cap a una ciutat intel·ligent’ va resultar vencedor en la XII Convocatòria de Premis Aslan en casos d’èxit de Transformació Digital en Administracions i Organismes Públics, en la categoria de dades obertes al ciutadà. Es tracta d’un reconeixement que atorga l’associació nacional d’empreses tecnològiques, Aslan, per als millors projectes desenvolupats cada any.

L’Ajuntament d’Onda és el primer municipi que, no sent capital de província, està desenvolupant un projecte global de Smart City que ja compta amb 14 senyalitzacions verticals, una plataforma de gestió, un quadre de comandaments municipal i un Sistema d’Informació Geogràfica, acollint-se als Fons Europeus EDUSI.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari