Onda publica les bases del 'Pla Supera' 2021 per a continuar ajudant als negocis que han hagut de tancar per Covid

L’Ajuntament concedeix 1.000 euros per a ajudar a fer front a les despeses dels comerços locals en quarantena

Onda publica les bases del 'Pla Supera' 2021 per a continuar ajudant als negocis que han hagut de tancar per Covid
07/02/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ja ha publicat en el Butlletí Oficial de la Província les bases de la nova convocatòria del Pla Supera 2021 per a ajudar als negocis locals que han hagut de tancar com a mesura de contenció de la propagació del virus. Tenen el dret a sol·licitar aquestes ajudes els establiments oberts al públic en el municipi, i l’activitat del qual quede suspesa temporalment per diagnòstic positiu en la COVID-19 d’algun membre de l’empresa o treballador/a baixa laboral.

En aquesta edició s’han previst 150.000 euros per a finançar amb fins a 1.000 euros per establiment les despeses als quals han de continuar fent front, encara que aquesta quantitat podrà ser incrementada en funció de les sol·licituds rebudes.

D’aquesta manera, els onders ja poden presentar la seua documentació per a la concessió de la subvenció via telemàtica o bé poden sol·licitar cita prèvia amb els tècnics del servei de Promoció Econòmica a través de la web citaprevia.onda.es. Cal recalcar que l’Ajuntament ha insistit en el caràcter retroactiu de les ajudes, per la qual cosa es podran beneficiar tots els negocis obligats a tancar per la pandèmia a partir del 16 de desembre de 2020, l’endemà de la finalització del termini de presentació de documentació de l’anterior edició del Pla Supera.

En 2020 l’Ajuntament d’Onda ja va pagar 24.000 euros a 24 comerciants onders que van rebre 1.000 euros per a ajudar-los a fer front a les despeses pel tancament temporal dels seus establiments.

“Hem tornat a ser els primers a activar i pagar ajudes per als nostres autònoms i comerciants, perquè en el moment de major virulència de la pandèmia i de major crisi i incertesa no podem deixar tirat al comerç local. Si els ha afectat el virus poden comptar amb la mà amiga d’aquest govern municipal per a ajudar-los a alçar la persiana de nou”, ha apuntat el regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella.

1,8 milions per a autònoms, comerciants i hostalers

Cal recordar que l’Ajuntament s’ha adherit al Pla Resistir, cofinançat per la Generalitat Valenciana, diputacions i ajuntaments, de suport als sectors més afectats per la pandèmia de Covid-19. Segons les bases del Consell a Onda li corresponen 709.929 euros, dels quals el govern municipal aporta 106.489 euros. Amb això, el govern municipal suma un total d’1.840.978 euros de fons propis per a ajudar autònoms, comerciants i hostalers a fer front a la crisi.

“Aquestes xifres constaten que l’Ajuntament multiplica per quatre la inversió que la Generalitat té previst destinar a Onda per a reactivar l’hostaleria i comerç”, ha afegit Aguilella.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari