Onda acosta l'administració electrònica als ciutadans a través de dos punts d'inclusió digital

Onda acosta l'administració electrònica als ciutadans a través de dos punts d'inclusió digital
26/12/2020 -

L’Ajuntament d’Onda continua treballant per acostar l’administració electrònica als ciutadans, amb l’objectiu de garantir que tots els onders puguen accedir a Internet i realitzar tràmits telemàtics, a través de la instal·lació de dos punts d’inclusió digital (PID) a la ciutat, concretament en el local d’associacions de la Safona i en la primera planta de la casa de la Cultura.

Un punt d’inclusió digital (PID) és un espai habilitat amb equips informàtics connectats a internet per a facilitar l’accés a tota la ciutadania a l’administració electrònica i a la societat de la informació. Aquests punts disposen també d’una impressora multifunció i els ciutadans poden realitzar tràmits administratius per via telemàtica, buscar informació en la web o demanar cita amb institucions o serveis públics, entre altres accions.

Sobre aquest tema, el regidor d’Innovació, Vicent Bou, ha apuntat que “encara hui hi ha una part de la població que queda exclosa d’oportunitats i serveis perquè no disposa d’accés a la xarxa. Per això, mitjançant aquesta iniciativa democratitzem els tràmits digitals amb l’administració pública perquè ningú es quede arrere”.

Onda Smart City

Aquesta aposta respon a l’estratègia del govern municipal per consolidar Onda com a ciutat intel·ligent i millorar la qualitat de vida dels onders. Cal recordar que l’Ajuntament d’Onda va ser reconegut amb el premi nacional d’innovació pública per Onda Smart City, sent el primer municipi que, no sent capital de província, ja compta amb 14 senyalitzacions verticals, una plataforma de gestió, un quadre de comandaments municipal i un Sistema d’Informació Geogràfica, acollint-se als Fons Europeus EDUSI. A més, s’han instal·lat sensors que prevenen els incendis forestals i contenidors que informen del nivell d’ompliment per a dissenyar millors rutes de recollida.

En paral·lel s’ha posat en marxa una aplicació mòbil, Onda App, perquè cada veí compte amb la ciutat intel·ligent a la seua mà. Els usuaris d’aquesta aplicació mòbil obtenen dades sobre la qualitat de l’aire i el soroll ambiental.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari