Onda reclama a la Generalitat que incloga en els seus pressupostos la segona residència de majors

Onda reclama a la Generalitat que incloga en els seus pressupostos la segona residència de majors
19/11/2021 -

Els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2022 no inclouen un sol euro per a la construcció de la segona residència de majors que van anunciar des de 2017 i que es va incloure en el Pla d’Infraestructures de Serveis Socials ‘Convivint’. Així ho ha denunciat l’Ajuntament d’Onda, qui ha traslladat al Consell que complisca amb el seu compromís i destine inversió per a començar com més prompte millor aquest projecte vital per al present i futur de la ciutat.

“Reclamarem cada dia que la Generalitat complisca i pose solució a aquest greuge social que pateix Onda des de fa molts anys, amb la condició que els nostres majors disposen dels mateixos serveis i oportunitats que les de les altres poblacions”, ha explicat l’edil de Benestar Social i Família, Óscar Valero.

Cal recordar que hui dia, l’únic servei d’Atenció Residencial (Residència d’Ancians Monsenyor Fernando Ferrís) només cobreix 66 places i hi ha més de 4.000 majors de 64 anys empadronats a Onda. Una situació preocupant que constata l’envelliment de la població i el greu dèficit actual de places, amb una taxa de cobertura de l’1,5% (hi ha 1,5 places per cada 100 persones majors), molt inferior al de la resta de ciutats.

L’actual govern municipal ha reivindicat durant tota la legislatura la nova residència promesa a través de mocions en Ple, reunions en Conselleria i reiterades cartes a la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Nou Centre de Dia

Segons el Pla ‘Convivint’, el projecte de la segona residència de majors també inclou un nou Centre de Dia que se sumarà al ja existent de titularitat i gestió municipal. Des de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament ja s’han posat a la disposició de la conselleria per a ajudar-los en tot el necessari i arrancar el projecte com més prompte millor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari