Onda reclama els 2,7 milions que deuen Generalitat i Govern per a destinar aquests recursos a combatre la crisi

S’incrementen els impagaments a la ciutat en sanitat, educació, ocupació, serveis socials, igualtat i obres EDUSI

Onda reclama els 2,7 milions que deuen Generalitat i Govern per a destinar aquests recursos a combatre la crisi
01/05/2020 -

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Onda, Salvador Aguilella, ha reclamat a la Generalitat Valenciana i al Govern d’Espanya els 2.761.501 euros que hui dia continuen devent als onders. En concret, els pagaments pendents corresponen a les partides de serveis socials, sanitat, igualtat, Fons de Cooperació Municipal, obres en col·legis, actuacions de millora dels polígons industrials, al pagament dels programes d’ocupació i a les obres realitzades amb els fons EDUSI de la Unió Europea.

Del total del deute, 1,982 milions d’euros corresponen al govern autonòmic i 779.391 euros al Ministeri d’Hisenda a través de les inversions dels fons EDUSI que encara no han ingressat.

“Aquest deute que porten mesos allargant i incrementant amb Onda produeix un greu desequilibri econòmic en les arques municipals, i especialment en un moment tan sensible com aquest i amb la crisi que ens aguaita. Si Sánchez i Puig volen ajudar als ajuntaments en aquesta crisi el millor que poden fer és pagar el que deuen, ja ens encarregarem des dels consistoris a destinar aqueixos diners als serveis i iniciatives que sol·liciten i mereixen els nostres veïns”, ha apuntat Aguilella.

Pacte ‘Tots per Onda’

Malgrat aquesta situació, l’edil d’Hisenda i Ocupació ha posat l’accent en el Pla d’Acció que ha posat en marxa l’Ajuntament d’Onda per a cuidar als onders enfront de la crisi del coronavirus i incentivar noves oportunitats econòmiques. Aquest Pla, que durant aquests dies el govern municipal està consensuant amb les forces socials, econòmiques i polítiques d’ona a través del gran pacte ‘Tots per Onda’, ja compta amb més de 20 mesures, entre les quals destaquen els serveis a les persones més vulnerables o el pla d’ajudes a autònoms amb un milió d’euros de pressupost.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari