Onda reedita el programa d'inserció sociolaboral de col·lectius en risc d'exclusió

Onda reedita el programa d'inserció sociolaboral de col·lectius en risc d'exclusió
21/04/2021 -

L’Ajuntament d’Onda aposta de nou per ajudar als col·lectius en situació o risc d’exclusió social a través de la reedició del Programa d’Itineraris Integrats d’Inserció Sociolaboral ‘Onda amb tu’. La iniciativa contempla tant accions formatives com tallers d’orientació laboral i atenció psicosocial personalitzada, tot això a càrrec de professionals que també exerceixen la labor d’intermediació laboral amb les empreses per a captar ofertes de treball.

Aquesta edició s’ha estrenat amb la realització del curs de Competències bàsiques orientades a l’ocupació, l’objectiu de la qual és desenvolupar en els participants les habilitats necessàries per a poder superar un procés de selecció, augmentar la seua ocupabilitat i fomentar la seua inserció laboral. Tot això a través de classes teòriques i pràctiques, en les quals es treballen competències com l’autoconfiança, la intel·ligència emocional, el maneig de la frustració o el treball en equip.

Sobre aquest tema, el regidor de Benestar Social, Óscar Valero, ha incidit en què “aquest govern municipal no deixarà de costat als qui més ens necessiten, i per això destinem tots els recursos necessaris per a activar programes i eines per a ajudar a trobar l’oportunitat que mereixen els nostres veïns”.

Programa d’èxit

Les dades de la passada edició confirmen l’efectivitat del programa, ja que es va aconseguir la inserció de 29 veïns d’Onda en risc d’exclusió social, que representen més del 50% dels alumnes.

L’actuació està cofinançada per la Unió Europea, a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana i per a poder dur a terme totes les activitats s’ha contractat dos tècnics d’inserció i a una psicòloga que donaran suport a tots els participants i realitzaran un seguiment de la seua activitat per a orientar-los en el procés de trobar ocupació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari