Onda reforça l'atenció domiciliària per a ajudar als veïns que han de guardar quarantena davant la Covid-19

Onda reforça l'atenció domiciliària per a ajudar als veïns que han de guardar quarantena davant la Covid-19
03/10/2020 -

El govern municipal d’Onda, després de l’increment de casos positius per Covid-19, ha reforçat els serveis socials que ve prestant des del mes de març a fi d’ajudar a aquells veïns vulnerables o que hagen de guardar quarantena obligatòria.

Així, a través dels telèfons 666 042 720 i 666 044 078 els onders que tenen la Covid-19 o estan en quarantena per contacte directe amb algun positiu poden sol·licitar la compra d’aliments, medicaments o qualsevol altre producte de primera necessitat i l’empresa contractada per l’Ajuntament s’encarregarà de la compra i de portar-li’l a casa.

A més, també continua en marxa el servei de préstec de llibres de la Biblioteca Municipal a domicili per als grups de risc o persones confinades a través dels voluntaris de Protecció Civil. Un altre de les mesures que es van activar al març és l’acompanyament emocional en la soledat de persones majors que no requereixen la dependència física fins i tot sent majors, però sí que se senten soles o aïllades a través de crides o visites domiciliàries.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, res més rebre l’informe de Salut Pública sobre la preocupant situació per Covid-19 a Onda, va donar instruccions directes als responsables de serveis socials municipals per a reforçar tots els programes.

“No permetrem que cap veí es quede desatés davant aquesta crisi sanitària que junts superarem. L’Ajuntament estarà sempre al seu costat, com hem estat, tendint la nostra mà en tot allò que puguem ser útils i en aquelles accions que puguen ajudar a frenar la pandèmia. Estem davant un examen de ciutadania i responsabilitat que segur que superarem amb nota”, ha apuntat la primera edil.

Programa d’ajuda a les famílies

D’altra banda, i com a fruit de les propostes consensuades en el gran pacte ‘Tots per Onda’, el consistori va incrementar davant la pandèmia el pressupost destinat a ajudes a les famílies en 200.000 euros per a les persones que, a conseqüència de la Covid-19, tinguen dificultats econòmiques. També s’ha creat una Mesa Social formada per Càritas, Quisqueya, Creu Roja i tècnics de l’Ajuntament per a l’anàlisi i seguiment de les mesures així com per a posar en comú les demandes socials dels onders.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari