Onda reitera a la Generalitat la urgència d'actuar en la rotonda de Navarti per a evitar accidents en dies de pluja

Onda reitera a la Generalitat la urgència d'actuar en la rotonda de Navarti per a evitar accidents en dies de pluja
22/01/2021 -

Amb la finalitat d’instar la conselleria d’Infraestructures, titular de la via, al fet que actue d’una vegada en la rotonda situada en el punt quilomètric 7+350 de la carretera CV-20, a l’altura de Navarti, en la qual es produeixen inundacions cada vegada que plou, l’Ajuntament d’Onda ha remés al govern autonòmic un estudi hidrològic per a proposar solucions a aquest problema tan reivindicat pels onders.

Així, el document remés a la Generalitat posa de manifest aquest problema d’acumulacions i estancaments d’aigua en aquesta rotonda quan es presenten precipitacions superiors a 30 mm, la qual cosa provoca accidents i col·lapse de trànsit, i planteja possibles solucions com la modificació de la rasant de l’anell de la rotonda i dels entroncaments amb la CV-20 en tots dos sentits així com el Camí de Pals en direcció sud.

L’objectiu d’aquesta actuació és eliminar la zona orogràficament deprimida existent actualment en la meitat nord de la rotonda, el drenatge de la qual de les aigües d’escolament és deficient a causa de la insuficient capacitat de transport dels embornals, la qual cosa provoca grans acumulacions d’aigua. Fins hui, aquesta reivindicació històrica d’Onda no ha tingut resposta per part de l’administració responsable de la carretera, la Generalitat Valenciana.

L’edil d’Ordenació del Territori, Juan López, ha defensat que “la conselleria d’Infraestructures no pot continuar ignorant aquest greu problema que patim els onders cada vegada que plou, perquè està en joc la seguretat dels veïns i milers de treballadors que cada dia fan ús d’aquesta carretera. Amb aquest estudi, des de l’Ajuntament els facilitem el treball per a intentar agilitar les obres urgents i esperem que, d’una vegada, ens tinguen en compte”.

3 mesos a l’espera de reunió

Cal recordar que l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, va sol·licitar a l’octubre una reunió amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, per a abordar aquest tema i altres necessitats de la ciutat en matèria d’infraestructures com la construcció de la ronda nord i est, la construcció d’una rotonda en l’Avinguda Extremadura, la millora de les instal·lacions del Museu del Taulell, o l’execució de vial ràpid entre Onda i Vila-real. En data de hui el conseller encara no ha posat data.

Al·legacions al PAT

D’altra banda, l’Ajuntament d’Onda ha presentat set al·legacions al Pla d’Acció Territorial (PAT) que ha elaborat la Generalitat i que ha oblidat importants actuacions que requereix la ciutat com el vial ràpid entre Onda i Vila-real, per a reduir el temps de connexió amb l’Hospital de la Plana, o el desdoblament amb dos carrils de la carretera CV-21 entre Onda i l’Alcora per a agilitar el trànsit entre totes dues poblacions que conformen el triangle de la ceràmica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari