Onda reivindica l'empoderament femení amb la campanya 'Sigues la dona que vulgues ser'

Onda reivindica l'empoderament femení amb la campanya 'Sigues la dona que vulgues ser'
02/03/2022 -

L’Ajuntament d’Onda ha presentat el programa d’activitats ‘Sigues la dona que vulgues ser’ que es desenvoluparan amb motiu del Dia Internacional de la Dona 2022. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reivindicar l’apoderament i talent femení per a igualar oportunitats així com educar en igualtat a la societat ondera, des d’escolars a majors.

La programació donarà principi el pròxim 8 de març a la vesprada amb l’acte institucional. A continuació, es procedirà a la inauguració de l’Exposició Taurina ‘La dona en el món del bou’ a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura, organitzada per l’Associació Cultural Taurina ‘L’Esquivadora’. Seguint amb la temàtica, el divendres 11 de març es realitzarà una xarrada-col·loqui sota el nom ‘Dona Taurina’ a la sala La Cassola.

Els dies 15,16, 29 i 30 de març es durà a terme un taller ‘Lideratge per a l’apoderament de la dona’ a càrrec de Teresa Escrivá a la Sala Colón. A més, els dies 17 i 18 de març es realitzarà un curs d”Eines digitals bàsiques per a utilitzar en la vida diària’, en col·laboració amb el Projecte MujerTIC a la Casa de la Cultura.

Per part seua, el dimarts 22 de març es procedirà a la inauguració de l’exposició fotogràfica ‘La Dona’ a les 19.00h a la Casa de la Cultura. També es durà a terme el taller d’autoestima ‘Posa’t Flamenca: taller d’autoestima a través del flamenc’ el dimecres 23 de març a càrrec d’Araceli Caballero a la Sala Colón. Així mateix, es durà a terme la xarrada ‘Els beneficis del ioga en les dones’ durant el divendres 15 de març a la Sala Colón.

Tota la programació es pot consultar en l’àrea d’Igualtat de la web municipal www.onda.es, des d’on ja es poden inscriure les persones interessades en els tallers i xarrades.

La regidora d’Igualtat, Elena Albalat, ha presentat la campanya al costat de la promotora d’Igualtat, Cristina Buyo, i ha apuntat que “la igualtat de gènere no és una moda, sinó una reivindicació necessària per a una societat més justa i lliure, per això continua sent imprescindible commemorar el Dia Internacional de la Dona per a avançar en matèria d’igualtat”.

A més, l’Ajuntament ha dut a terme una campanya audiovisual en les seues xarxes socials en la qual 8 dones onderes de diferents àmbits han aportat els seus testimoniatges reivindicatius sobre el paper de la dona en la societat actual.

Altres activitats

Cal ressaltar que durant els mesos de març i abril es duran a terme diferents tallers en els centres escolars a través dels quals un total de 1.600 xiquets i xiquetes es conscienciaran en conceptes d’igualtat, estereotips i rols de gènere.

D’altra banda, el pavelló Víctor Cabedo acollirà durant tot el dia del dissabte 9 d’abril la gran festa pel Dia Internacional de la Dona amb una jornada de portes obertes i diferents activitats relacionades amb la figura de la dona en l’handbol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari