Onda reivindica per enèsima vegada a la Generalitat la segona residència de majors que va prometre

Onda reivindica per enèsima vegada a la Generalitat la segona residència de majors que va prometre
30/05/2022 -

La Generalitat Valenciana s’ha tornat a oblidar de la nova residència de majors d’Onda. Així ho denuncia l’alcaldessa, Carmina Ballester, després que la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, anunciara les noves inversions en residències i centres assistencials per a la província de Castelló, entre les quals no es troba la instal·lació d’Onda.

Des de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament ja s’han posat a la disposició de la conselleria per a ajudar-los en tot el necessari i fer realitat aquesta infraestructura vital com més prompte millor, però la Conselleria segueix sense remetre el projecte ni les característiques que han de reunir els terrenys.

Hui dia la Generalitat tampoc té prevista cap partida pressupostària per a la construcció de la segona residència de majors que van anunciar des de 2017 i que es va incloure en el Pla d’Infraestructures de Serveis Socials ‘Convivint’. Per això, l’alcaldessa ha instat per enèsima vegada al Consell “que complisca amb el seu compromís i destine inversió per a començar com més prompte millor aquest projecte vital per al present i futur de la ciutat”.

“Reclamarem cada dia que la Generalitat complisca i pose solució a aquest greuge social que pateix Onda des de fa molts anys, amb la condició que els nostres majors disposen dels mateixos serveis i oportunitats que les de les altres poblacions”, ha apuntat la primera edil.

1,5 places cada 100 majors

Cal recordar que hui dia, l’únic servei d’Atenció Residencial (Residència d’Ancians Monsenyor Fernando Ferrís) només cobreix 66 places i hi ha més de 4.000 majors de 64 anys empadronats a Onda. Una situació preocupant que constata l’envelliment de la població i el greu dèficit actual de places, amb una taxa de cobertura de l’1,5% (hi ha 1,5 places per cada 100 persones majors), molt inferior al de la resta de ciutats.

Segons el Pla ‘Convivint’, el projecte de la segona residència de majors també inclou un nou Centre de Dia que se sumarà al ja existent de titularitat i gestió municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari