Onda reivindica infraestructures vitals i una transició energètica escalonada per a tindre empreses més competitives

Ballester: “Cal trepitjar el terreny per a adonar-se que fa falta una estratègia energètica eficient i la millora de les connexions”

Onda reivindica infraestructures vitals i una transició energètica escalonada per a tindre empreses més competitives
18/06/2022 -

L’Ajuntament d’Onda no cessa en la seua reivindicació a la Generalitat Valenciana per a aconseguir les infraestructures vitals per a no minvar competitivitat al sector empresarial com són l’execució de la biela de connexió entre la CV-10, a l’altura del Camí Fons, i la CV-21, que uneix l’Alcora i Onda per a agilitar el trànsit pesat; la millora dels accessos al polígon Sud – 13 per a prevenir col·lapses amb l’arribada de la multinacional Amazon; o la ronda nord i est per a culminar la circumval·lació de la ciutat.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha traslladat també aquestes demandes a la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) a Castelló en una reunió que ha mantingut amb el seu president, Luis M. Martí, i el seu secretari provincial, Salvador Serrano.

En aquesta trobada, també s’ha abordat la necessitat de promoure les infraestructures i legislació que possibiliten una transició energètica escalonada per a reduir la dependència del gas i augmentar l’ús de fonts renovables, així com les nefastes conseqüències de la crisi amb Algèria que afecten els tractes comercials del sector ceràmic. Sobre aquest tema, Luis M. Martí ha reclamat, a més, “marcs estables, coneguts i assumibles perquè el contrari portarà a una fugida d’inversions”.

“El govern no pot quedar-se mirant com cau un sector que genera més de 15.000 mil ocupacions directes i representa el 2,7% del PIB estatal i contribueix a la generació de riquesa, a la creació d’ocupació i a la innovació. Des dels despatxos no es pot governar, cal trepitjar el terreny per a adonar-se que fa falta una estratègia energètica eficient i la millora de les connexions”, ha apuntat Ballester.

Per part seua, el president de CEV Castelló ha posat a Onda, com a “exemple de la importància que té la indústria a la nostra província i de tots els avantatges respecte a la qualitat de l’ocupació o al nivell d’innovació que aquest sector porta aparellades” i s’ha referit a la “necessària col·laboració publicoprivada per a continuar impulsant el desenvolupament empresarial”.

Aposta per les energies renovables

Cal destacar que als incentius fiscals que ja aplica l’Ajuntament se sumen altres específics sobre sostenibilitat com, en el cas de l’impost de l’IAE, el 50% per cogeneració, el 20% per situar-se a més de set quilòmetres del nucli urbà o el 50% per a aquelles empreses que generen nous llocs de treball.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari