Onda remodela les escales dels carrers Doctor Gómez Ferrer i Túria després d'atendre les peticions dels veïns

Onda remodela les escales dels carrers Doctor Gómez Ferrer i Túria després d'atendre les peticions dels veïns
07/09/2022 -

L’Ajuntament d’Onda continua avant amb el seu pla de millora de l’accessibilitat i embelliment urbà ‘Onda Bonica’. En aquesta ocasió, ha presentat una nova actuació que respon a les peticions dels veïns per a remodelar les escales, que uneixen les calles Doctor Gómez Ferrer i Túria, després d’anys en estat d’abandó.

Així, el Consistori ha atés els suggeriments i idees que van traslladar els veïns en la campanya de participació ciutadana ‘Barri a Barri. L’alcaldessa respon’ i ha escomés diverses accions amb l’objectiu de millorar el trànsit de vianants i embellir la zona. L’import d’aquesta actuació ascendeix als 29.045 euros.

D’una banda, s’ha revestit tota l’escala per a oferir major seguretat, utilitzant material ceràmic de l’empresa ondense, Gres Aragon, i s’ha comptat amb la participació de la constructora local Grup Baymar. A més, l’espai comptarà amb un gran mural artístic que posa en valor la tradició ceràmica del municipi a través de diversos elements com a plats i atuells característics de la localitat.

Cal destacar que el disseny del mural està realitzat per l’artista plàstica i muralista, Marta Lapeña, qui després de graduar-se en Arquitectura d’Interiors per la Universitat Politècnica de Madrid, va decidir entregar-se a la pintura i a la concepció i desenvolupament de projectes artístics i socials. La seua obra se situa entre la pintura i el muralisme, influenciada per experiències de la vida quotidiana.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha assenyalat: “Des de l’equip de govern municipal volem transformar cada racó d’Onda que es trobe en estat d’abandó per a millorar el dia a dia dels nostres veïns”. A més, la primera edil ha anunciat que durant els pròxims mesos es remodelaran les voreres del barri Vila-real i Adjacents amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat.

Peticions dels veïns

En paral·lel, el Consistori està duent a terme diversos projectes que transformaran la imatge de la ciutat. En les pròximes setmanes finalitzaran les obres de l’avinguda País Valencià, que ja compta amb passos de zebra i semàfors intel·ligents per a millorar la seguretat, així com noves jardineres i zones d’arbratge. Es tracta d’un projecte cofinançat al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea que ha comptat amb un pressupost de 926.000 euros.

A més, s’estan escometent les obres en el camí Capamantos. Unes obres que, després de dècades de reivindicacions per part dels veïns, transformaran el vial en el Passeig Verd Riu Sonella, amb voreres més amples per a millorar l’accessibilitat i un carril bici que afavorirà la pràctica esportiva. En aquest cas, el projecte, que també està cofinançat al 50% pels fons FEDER, té un pressupost de 934.276 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari