Onda renovarà en 2021 el programa d'infermeria escolar

L’Ajuntament continua esperant l’autorització de la Generalitat perquè les professionals puguen tornar als col·legis

Onda renovarà en 2021 el programa d'infermeria escolar
06/11/2020 -

L’Ajuntament d’Onda continua apostant pel programa de salut i infermeria escolar i inclourà una partida específica en el pressupost de l’any que ve per a continuar executant-lo. Així, el govern municipal el té tot preparat perquè quan arribe la resolució de la Generalitat que dicte l’autorització d’entrada de les infermeres als centres educatius, puguen fer-ho l’endemà.

Cal recordar que les infermeres porten des del passat 14 de setembre fora dels col·legis després de prohibir-los l’entrada la Conselleria d’Educació per considerar-les focus de contagi. Per això, l’Ajuntament d’Onda ha hagut de suspendre temporalment les nòmines de les professionals al no poder exercir la seua labor mentre no ho permeta la Generalitat. En el mateix moment en què arribe aquesta ordre que va anunciar el conseller d’Educació, Vicent Marzà, en Les Corts Valencianes, es reactivarà a l’instant el programa. L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha remés diverses cartes al conseller i també li ha sol·licitat una reunió per a abordar el tema, sense cap resposta.

Segons va dir Marzà, les infermeres podran tornar a desenvolupar el programa de salut escolar en les instal·lacions educatives sempre que estiga d’acord el Consell Escolar, hi haja un projecte validat, siga compatible amb el pla de contingència i es demostre que les infermeres no siguen vector de contagi. Requisits que compleix Onda, ja que el curs passat ja es va desenvolupar el programa amb el beneplàcit de la comunitat educativa i es va remetre a conselleria un projecte de salut escolar que també es pot consultar en la web municipal. A més, l’Ajuntament es compromet a realitzar test PCR periòdics a les infermeres.

El regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, ha apuntat que “és incomprensible que Educació ens paralitze aquest servei fonamental per als nostres xiquets i xiquetes però des de l’Ajuntament no deixarem d’insistir perquè complisquen amb la seua promesa i ens autoritzen a reactivar aquest programa tan necessari en temps de pandèmia”.

Reivindicació nacional

Aquesta reivindicació de la necessitat d’incorporar una infermera escolar en tots els centres educatius també la lideren a nivell nacional Associació Científica Espanyola d’Infermeria i Salut Escolar (ACEESE), el sindicat d’infermeria (Satse) i el Consell General d’Infermeria (CGE), els qui reclamen que la pandèmia de la Covid-19 ha posat sobre la taula la necessitat que tots els col·legis d’Espanya compten amb una infermera.

Labor pedagògica i preventiva

El programa, posat en marxa per l’Ajuntament d’Onda amb la col·laboració de l’Associació Científica Espanyola d’Infermeria i Salut Escolar (Aceese) i el Col·legi Oficial d’Infermers de Castelló, té l’objectiu d’auxiliar a aquells alumnes que el precisen, a més de treballar en la prevenció i promoció sanitària enfocada a la infància i dur a terme programes educatius per a secundària com a educació sexual, conciliació sobre l’assetjament escolar, prevenció de conductes addictives o pautes d’higiene i salut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari