Onda renova la centenària línia elèctrica del centre històric per a garantir la seguretat del veïnat

Onda renova la centenària línia elèctrica del centre històric per a garantir la seguretat del veïnat
17/02/2021 -

L’Ajuntament d’Onda renovarà la centenària línia elèctrica subterrània de mitjana tensió que recorre el centre històric per a garantir la seguretat dels veïns. Es tracta d’una decisió presa després d’atendre les queixes veïnals pels nombrosos talls d’electricitat que pateixen de forma continuada aquests barris, sumat als successius incendis en els centres transformadors.

El consistori ha revisat la instal·lació d’aquesta part de la ciutat i, després de consultar amb tècnics i empreses especialitzades, s’ha comprovat que es troba en greu estat de deterioració i suposa un perill potencial per a tots. Per tant, el govern municipal ha decidit actuar immediatament per a renovar la línia d’acord amb tots els estàndards de qualitat, seguretat i eficiència.

Les actuacions, que començaran la setmana que ve i finalitzaran al juny, es divideixen al llarg de 12 trams des del nou centre transformador del carrer Sant Isabel fins a l’antic centre del carrer Historiador Bernardo Mundina, afectant els carrers Ribesalbes, Safona, plaça Sant Roque, plaça Rei Don Jaime, carrer Verge de Los Angeles, Raval de San José, carrer Historiador Bernardo Mundina, plaça de l’Església, carrer Sant Isabel, Santa Ana i Verge del Pilar. L’objectiu és garantir l’estabilitat del subministrament i prevenir accidents i pujades de tensió com els que succeeixen ara.

Comunicació directa amb els veïns

Sobre aquest tema, l’edil d’Ordenació del Territori, Juan López, ha assenyalat que “som conscients que aquestes obres, que requereixen un cavat de rasa i, en alguns casos, el tancament temporal de carrers, pot ocasionar molèsties i inconvenients als veïns. Per això, informarem de primera mà als onders a través d’una carta amb tota la informació sobre el plantejament dels trams a executar i el calendari previst. I també ens posem a la seua disposició per a solucionar qualsevol dubte o aclariment”.

El regidor també ha demanat “una mica de paciència, comprensió i empatia amb aquesta actuació que arriba per a garantir la nostra seguretat durant les pròximes dècades”.

Calendari d’obres previst:

Avinguda Ribesalbes. Setmana del 22 de febrer.

Carrer Safona. Setmanes d’1 al 15 de març.

Plaça Sant Roc. Setmanes del 15 al 22 de març.

Plaça Rei En Jaume. Setmanes del 22 al 29 de març.

Carrer Verge de Los Angeles. Setmanes del 29 de març al 5 d’abril.

Plaça Rei En Jaume fins a Raval de San José. Setmanes del 5 al 26 d’abril.

Raval de San José fins a carrer Bernardo Mundina. Setmanes del 12 d’abril al 3 de maig.

Carrer Historiador Bernardo Mundina. Setmanes del 26 d’abril al 17 de maig.

Plaça de l’Església. Setmanes del 17 de maig fins al 24 de maig.

Carrer Sant Isabel. Setmanes del 24 de maig al 31 de maig.

Carrer Sant Ana. Setmanes del 31 de maig al 7 de juny.

Carrer Verge del Pilar. Setmanes del 7 al 14 de juny.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari