Onda renova el sistema de climatització del Mercat Municipal per a millorar el confort i la sostenibilitat

Després de 30 anys l’Ajuntament instal·la nous equips que permetran estalviar 10.000 euros anuals en la factura de la llum

Onda renova el sistema de climatització del Mercat Municipal per a millorar el confort i la sostenibilitat
31/01/2021 -

Els venedors i clients del Mercat Municipal d’Onda ja disposen d’un sistema de climatització digne per a millorar el seu confort i evitar passar fred durant l’hivern com fins ara. L’Ajuntament d’Onda ha atés la demanda dels usuaris d’aquesta instal·lació i ha invertit 90.000 euros a substituir els vells equips, amb més de 30 anys d’antiguitat, per uns altres d’última generació que permetran un estalvi econòmic anual de 10.309 euros en la factura de la llum, una reducció d’emissions de 21.362,88 Kg de CO2eq i, així mateix, un augment del coeficient d’eficiència energètica (SEER) de 2,46 a 4,47.

El Mercat Municipal necessita durant tot l’any producció de fred i calor, necessari per al confort dels clients i dels mateixos venedors. Fins ara, el vell equip només produïa fred durant l’estiu, i de manera ineficient, per la qual cosa a l’hivern els usuaris es queixaven del fred que havien de passar dins. A més, les velles bombes no complien amb els estàndards actuals de sostenibilitat i eficiència energètica.

Els treballs han consistit en el desmuntatge de l’antiga instal·lació i els seus accessoris, la instal·lació completa dels nous equips de fred i calor, adaptació dels conductes i desguassos, legalització de les instal·lacions davant Conselleria d’Indústria i en la redacció del Pla de Seguretat i Salut així com de l’Estudi de Gestió de Residus.

Sobre aquest tema, l’edil d’Ordenació del Territori, Juan López, ha apuntat que “era imprescindible escometre aquesta actuació en nom de la millora de la qualitat de les instal·lacions, en el confort de tots els usuaris i sota el criteri d’estalvi econòmic i millora ecològica. Valors en els quals cree aquest govern municipal per a fer d’Onda una ciutat més sostenible”.

Llocs lliures

Cal recordar que avui dia existeixen alguns llocs lliures per a ocupar en el Mercat Municipal, que gestiona la mateixa associació de comerciants. Els interessats poden contactar amb la mateixa a través del telèfon 964 053 031 o bé acudint al Mercat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari