Onda repta a les empreses tecnològiques a plantejar noves solucions de mobilitat intel·ligent per a la ciutat

Onda repta a les empreses tecnològiques a plantejar noves solucions de mobilitat intel·ligent per a la ciutat
03/02/2021 -

Onda ha fet un pas més en el seu objectiu de consolidar-se com smart city i, mitjançant el sistema de Consulta Preliminar de Mercat, ha reptat a empreses tecnològiques del país a plantejar noves solucions de mobilitat intel·ligent per a millorar la qualitat de vida dels veïns.

Així, aquest matí s’ha celebrat la jornada de presentació de projectes on el govern municipal ha suggerit noves propostes per a millorar la mobilitat que les empreses hauran de valorar i plantejar la viabilitat tècnica del projecte. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del projecte Compra Pública Innovadora d’Onda, coordinat per l’Ajuntament i finançat per l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI) a través del seu Programa d’Impuls a la Compra Pública d’Innovació.

Entre la vintena d’empreses tecnològiques i de comunicacions que han participat en la jornada destaquen Telefónica, Vodafone, Pavapark, Nunsys, Cuatroochenta o el parc tecnològic de la Universitat Jaume I, Espaitec.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha sigut l’encarregada d’inaugurar la jornada i ha destacat que “la innovació acompanyarà sempre la gestió d’aquest govern perquè ens ajuda a ser més eficients, ens estalvia costos, ens facilita els processos administratius i contribueix al gran objectiu de millorar la qualitat democràtica dels nostres veïns”.

Transport sostenible com a prioritat estratègica

El creixement continu que porta experimentant el sector de la mobilitat al llarg dels últims anys i el seu previsible augment fa que el desafiament d’aconseguir un transport sostenible siga una prioritat estratègica a escala local.

La posada en marxa d’aquest projecte té com a finalitat promoure la dinamització de les activitats d’I+D+i en el sector privat a través de la Compra Pública d’Innovació (CPI) per a la generació de solucions innovadores, que superen les prestacions de les existents en el mercat, a les principals necessitats existents en l’Administració Pública.

Les propostes rebudes en la consulta serviran per a avaluar les capacitats del mercat i definir les especificacions funcionals que impliquen innovació i que es puguen aconseguir a través d’una eventual Compra Pública d’Innovació o un altre instrument de contractació pública.

En la pàgina web www.cpionda.es es pot consultar tota la informació sobre el projecte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari