Onda revalida les ajudes de fins a 4.000 euros a empreses i autònoms que contracten aturats

Onda revalida les ajudes de fins a 4.000 euros a empreses i autònoms que contracten aturats
13/02/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha revalidat la convocatòria d’ajudes a empreses i autònoms de la ciutat que contracten persones desocupades empadronades a Onda amb incentius que oscil·len entre els 500 euros, per als contractes d’almenys sis mesos, i els 4.000 euros per contracte creat de llarga duració o indefinit. Aquesta iniciativa persegueix fomentar l’ocupació local estable i de qualitat, alhora que brinda una oportunitat laboral a les persones que tenen més difícil accedir al mercat laboral.

Per eixe motiu, el programa estableix una subvenció fixa de 500 euros per als contractes de sis mesos i de 2.000 euros per als indefinits a la qual cal sumar bonificacions addicionals per a les empreses que contracten majors de 50 anys i a persones amb diversitat funcional psíquica, que comptaran amb un total de 1.000 euros per als contractes de sis mesos i de 4.000 euros per als indefinits. Per part seua, els qui empren majors de 18 anys en risc d’exclusió social i que participen en l’itinerari d’inserció laboral de l’Ajuntament d’Onda disposaran d’una subvenció de 600 euros per als contractes de sis mesos i de 2.400 per als indefinits.

El regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha explicat que “en aquests moments de greu crisi econòmica les administracions no podem estar de braços plegats. Hem d’escoltar i treballar per a obrir les portes al mercat laboral a aquelles persones que el tenen més difícil i, alhora, fomentar la creació de nous llocs de treball entre els nostres empresaris i autònoms”.

Caràcter retroactiu

Les empreses i autònoms ja poden consultar les bases en la web municipal i en Butlletí Oficial de la Província i tenen de termini per a presentar les sol·licituds fins al 30 de setembre de 2021 a través de la seu electrònica de l’Ajuntament. Les ajudes es concediran amb caràcter retroactiu per a aquells contractes formalitzats a partir de l’1 de gener d’enguany.

Pla Resistir

En paral·lel, el govern municipal està ultimant les bases del Pla Resistir, cofinançant per l’Ajuntament, Diputació i Generalitat, de suport als sectors més afectats per la pandèmia de Covid-19. D’aquesta manera, segons les bases del Consell a Onda li corresponen 709.929 euros, dels quals Onda aporta 106.489 euros. Amb això, l’Ajuntament suma un total d’1.840.978 euros de fons propis per a ajudar autònoms, comerciants i hostalers a fer front a la crisi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari