Onda revalida per quart any consecutiu el títol de municipi més transparent de la Comunitat Valenciana

Amb un 100 % de compliment l’Ajuntament supera totes les exigències de l’auditoria

Onda revalida per quart any consecutiu el títol de municipi més transparent de la Comunitat Valenciana
28/05/2024 -

L’Ajuntament d’Onda ha obtingut el premi ‘Segell Infoparticipa 2023’ amb una puntuació del 100%, complint satisfactòriament els 52 ítems exigits per l’auditoria. La corporació ha superat totes les exigències en els cinc blocs avaluats: informació sobre els representants públics, dades sobre el municipi, gestió dels recursos col·lectius, recursos econòmics, i les eines oferides per a la participació ciutadana.

Aquest premi, obtingut per quart any consecutiu des de 2020, reflecteix el ferm compromís de l’Ajuntament d’Onda amb la transparència i la rendició de comptes, demostrant una gestió municipal exemplar i una dedicació constant al bon govern. Cal destacar que Vicent Bou, qui recollirà el guardó dimarts que ve 4 de juny en la Universitat CEU Cardenal Herrera, ha coordinat al costat dels tècnics municipals el treball de l’àrea d’Innovació i Transparència implementant polítiques que han enfortit l’accessibilitat a la informació pública.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha declarat: “Aquest reconeixement és el resultat de l’esforç i la dedicació de l’equip de l’Ajuntament per a garantir la transparència i fomentar la participació ciutadana”. “El nostre compromís amb la transparència no sols compleix amb els estàndards més alts, sinó que també reforça la nostra relació de confiança amb els ondenses”, ha afegit.

El Segell InfoParticipa és promogut per la Universitat Autònoma de Barcelona al costat del Govern d’Espanya i s’encarrega de valorar la transparència dels ajuntaments en diversos punts del territori. Els resultats de cada localitat poden consultar-se en la web . Així mateix, el consistori compta amb un portal de transparència i govern obert on els ciutadans poden buscar informació sobre contractacions, dades pressupostàries, serveis, retribucions i declaracions dels càrrecs electes. Totes les dades estan disponibles en .

Excel·lència en la transparència

Per quart any consecutiu, el consistori ha revalidat el primer lloc com el municipi amb major transparència de la Comunitat Valenciana. En 2022, el portal InfoParticipa va atorgar a Onda una puntuació del 100%, complint satisfactòriament els 52 ítems exigits per l’auditoria. En 2021 i 2020, també va rebre el premi amb una puntuació del 98%, corresponent al compliment de 51 dels 52 ítems exigits en l’auditoria. Així mateix, en 2019 va obtindre un 90%, complint amb 43 indicadors dels 48 proposats, convertint-se en el municipi més transparent de la província.

A més, l’Ajuntament d’Onda suma els reconeixements de InfoParticipa a altres guardons en aquest àmbit. En 2021, va aconseguir el premi a la transparència i el foment de la participació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per involucrar a la ciutadania en el Pla Local de Gestió de Residus.

En 2020, el projecte ‘Onda cap a una ciutat intel·ligent’ va rebre un guardó en els XII Premis Aslan en la categoria de dades obertes al ciutadà. L’Associació Nacional d’Empreses Tecnològiques (Aslan) atorga aquests premis als casos d’èxit en Transformació Digital en Administracions i Organismes Públics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari