Onda revalida la primera posició com el municipi amb major transparència de la Comunitat Valenciana

El portal InfoParticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona li atorga un 100% de puntuació en la seua avaluació al Consistori

Onda revalida la primera posició com el municipi amb major transparència de la Comunitat Valenciana
11/07/2022 -

El segell InfoParticipa torna a triar Onda com el municipi de la Comunitat Valenciana amb major nivell de transparència. L’Ajuntament onder ha obtingut un 100% de puntuació en l’avaluació del segell, complint satisfactòriament els 52 ítems exigits per l’auditoria. La corporació supera totes les exigències en els tres blocs a examen: informació sobre els representants públics, dades sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i eines oferides per a la participació ciutadana.

El regidor de l’àrea d’Innovació, Vicente Bou, ha declarat que “aquest és un assoliment fruit del nostre treball per a rendir comptes i seguir bones pràctiques de comunicació pública”. Bou considera que “la participació ciutadana és un dels pilars del funcionament d’aquesta corporació amb l’objectiu de fer d’Onda una ciutat cada vegada més oberta i transparent per al públic”.

InfoParticipa és un segell promogut per la Universitat Autònoma de Barcelona al costat del Govern d’Espanya que s’encarrega de valorar la transparència dels ajuntaments en diversos punts del territori. Els resultats de cada localitat poden consultar-se en la web mapainfoparticipa.com.

El Consistori d’Onda compta amb un portal de transparència i govern obert en el qual buscar informació sobre dades de diversa índole com a contractacions, informació pressupostària, serveis i retribucions i declaracions dels càrrecs electes. Totes les dades estan allotjats en transparencia.onda.es.

Excel·lència en la transparència

L’Ajuntament d’Onda suma els reconeixements d’InfoParticipa a altres guardons en aquest àmbit. L’any passat va aconseguir el premi a la transparència i el foment de la participació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per involucrar a la ciutadania en el Pla Local de Gestió de Residus.

En 2020, el projecte ‘Onda cap a una ciutat intel·ligent’ va rebre un guardó en els XII Premis Aslan en la categoria de dades obertes al ciutadà. L’Associació Nacional d’Empreses Tecnològiques (Aslan) atorga aquests premis als casos d’èxit en Transformació Digital en Administracions i Organismes Públics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari