Onda reforça la seua aposta per la sostenibilitat en adherir-se a la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima

Pastor: “Treballem per deixar una Onda millor de la que ens trobem i promoure el respecte pel medi ambient”

Onda reforça la seua aposta per la sostenibilitat en adherir-se a la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima
15/01/2020 -

El Ple ordinari del mes de gener de l’Ajuntament d’Onda ha aprovat aquest matí, per unanimitat, la proposta d’adhesió del municipi a la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, una iniciativa promoguda per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que la integren els governs locals que integren en les seues polítiques la protecció del clima.

Així, aquesta política s’emmarca dins de la línia estratègica de l’equip de Govern d’Onda per promoure la sostenibilitat, el respecte pel medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. El regidor de Ciutat Saludable i Sostenible, Paco Pastor, ha defensat la mesura i ha exposat que “tal com ens vam comprometre en entrar a governar, aquest Ajuntament ja ha començat a treballar per deixar una Onda millor de la que ens trobem i promoure el respecte pel medi ambient”.

Fruit d’aquest acord, l’Ajuntament es compromet a aprovar un Pla d’Actuació que incloga mesures en els àmbits d’energia, mobilitat, gestió de residus, edificació i planificació urbana, amb la finalitat d’establir les bases institucionals per a la progressiva reducció de l’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle en el municipi i l’adaptació a l’efecte del canvi climàtic.

Cal destacar que la Xarxa és la principal eina per a traslladar els objectius de la política nacional de canvi climàtic i gestió de l’energia a escala local. En l’actualitat ja compta amb més de 300 entitats locals adherides, representant al 60% de la població espanyola.

Aprovació del padró municipal

D’altra banda, la corporació municipal ha donat compte de l’actualització del padró municipal a data d’1 de gener de 2019, xifrant-se en 24.859 els veïns empadronats a Onda, incrementant-se en nou persones respecte a 2018.

Renúncia de Paco Chalmeta

Finalment, la sessió plenària ha conclòs amb la ratificació de la renúncia del regidor socialista Paco Chalmeta, al·legant motius personals. L’alcaldessa, Carmina Ballester, li ha agraït la seua dedicació a Onda durant els últims anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari