Onda s'uneix per a alçar la veu contra la violència de gènere

Onda s'uneix per a alçar la veu contra la violència de gènere
10/11/2021 -

Els tres grups polítics de l’Ajuntament d’Onda, PP, PSOE i Compromís, han subscrit en el Ple d’aquest matí una declaració institucional per a continuar prenent mesures i treballant en l’àmbit municipal en contra de la violència de gènere.

El text proposa, entre altres punts, que les administracions locals assumisquen la responsabilitat en el procés d’intervenció amb víctimes de violència masclista i defensen el principi de reparació en totes les seues fases. També veu necessari fomentar la igualtat de gènere i els drets de les dones com a element clau per a garantir la recuperació social i econòmica de totes les persones en l’àmbit global. Així mateix, el govern local es compromet a promoure accions globals consensuades que garantisquen la continuïtat de les polítiques dirigides a l’eliminació de les normes socials discriminatòries i el reforç dels programes de prevenció i lluita contra la violència de gènere.

“A l’hora de combatre aquest greu problema social tots anirem de la mà, perquè el debat polític ha de ser consensuat a l’hora de treballar per una ciutat lliure de violència i que cada dia s’acoste més a la igualtat real de gènere”, ha expressat l’alcaldessa, Carmina Ballester.

D’altra banda, en la sessió plenària també s’han aprovat per unanimitat els dos dies festius locals per a l’any vinent: el 6 d’agost, festivitat d’El Salvador, i el 24 d’octubre, coincidint amb el primer dilluns de Fira.

Període mitjà de pagament de 3,8 dies

L’equip de govern ha aprofitat la sessió plenària per a donar compte del període mitjà de pagament als proveïdors, estipulat en 3,8 dies, la qual cosa demostra l’eficiència en la gestió del consistori.

En aquest sentit, Ballester ha mostrat en Ple el reconeixement InfoParticipa que va atorgar a Onda la Universitat Autònoma de Barcelona i el CEU Cardenal Herrera com a municipi més transparent de la Comunitat Valenciana. “Aquest reconeixement és un al·licient per a continuar treballant des del govern municipal per la qualitat democràtica i transparència de la comunicació pública. El ciutadà sempre ha d’estar en el centre de totes les nostres polítiques i aquesta és la manera de rendir comptes i donar-li veu per a continuar millorant Onda entre tots”, ha explicat l’alcaldessa.

Finalment, la primera edil ha acomiadat el Ple amb un agraïment “molt especial a l’esperit cívic i la lliçó de responsabilitat que han demostrat els onders en la passada Fira, així com a totes les entitats, associacions, veïns, cossos de seguretat, sanitaris i emergències que han fet possible que gaudim tots de la nostra volguda Fira d’Onda”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari