Onda posarà en marxa la segona fase del botó del pànic en 2021 amb una inversió de 50.000 euros

L’App Onda SOS ja l’han descarregada 600 onders i ha alertat a la Policia Local sobre 30 emergències

Onda posarà en marxa la segona fase del botó del pànic en 2021 amb una inversió de 50.000 euros
10/11/2020 -

L’Ajuntament d’Onda posarà en marxa la segona fase del botó del pànic durant l’any vinent amb una inversió de 50.000 euros, com així reflecteix el Pressupost per a 2021. L’actuació permetrà desenvolupar el botó físic que se sincronitzarà amb l’app mòbil ja existent, per la qual cosa facilitarà l’accionament de l’alarma per part de les víctimes en cas d’emergència.

Hui dia, l’aplicació Onda SOS, que es pot descarregar tant per a Android com per a IOS, ja suma més de 600 onders que s’han registrat en la base de dades de la Policia Local, dels quals un 78% són dones i un 22% homes. Durant el seu primer any de funcionament la Policia Local ha atés un total de 30 emergències alertades pel botó del pànic, la qual cosa ha permés, gràcies a la geolocalització, acudir amb immediatesa i resoldre el conflicte amb eficiència.

Cal recordar que tots els veïns d’Onda poden sol·licitar usuari per al servei de seguretat ‘Onda SOS’, previ registre en la Policia Local durant tots els dimarts de 16 a 19 hores.

La tinenta d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha incidit en què “treballem braç a braç amb la Policia Local perquè els nostres veïns tinguen la millor seguretat i puguen eixir al carrer més tranquils. La conscienciació ciutadana, la prevenció i la millora dels sistemes de seguretat com Onda SOS són vitals per a garantir la protecció dels onders. I en això continuem treballant”.

Senzill funcionament

Quant al seu funcionament, després de prémer el botó l’usuari estableix una trucada amb la Policia Local i, a través de geolocalització, una patrulla es presenta a l’instant en el lloc indicat, activant el protocol de seguretat establit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari