Onda implanta un pioner sistema pilot de reciclatge a nivell nacional basat en la ludificació amb el qual guanyar premis

Onda implanta un pioner sistema pilot de reciclatge a nivell nacional basat en la ludificació amb el qual guanyar premis
24/11/2020 -

Onda ha sigut triada per les empreses tecnològiques del sector de la sostenibilitat per a posar en marxa, en l’àmbit nacional, un pioner sistema de reciclatge basat en la ludificació amb el qual el veí pot sumar punts i aconseguir premis en reciclar envasos. Així, hui s’ha presentat ‘Reciclabox’, una iniciativa de l’empresa Nunsys i en col·laboració amb les àrees d’Innovació i Ciutat Sostenible de l’Ajuntament d’Onda, la prova pilot del qual arranca en la zona compresa entre l’Avinguda Constitució i Avinguda Serrà Espadà i entre l’Avinguda Escobedo i Avinguda Montendre.

Amb aquest sistema, a través de la col·laboració ciutadana l’Ajuntament obtindrà informació útil, com a ràtios i horaris de reciclatge, freqüències o trajectes, amb la qual millorar la gestió sostenible dels residus. Així mateix, el veí pot notificar incidències o plantejar millores en el servei de la recollida de residus.

Senzill funcionament

El consistori ja ha remés una carta a tots els veïns de la zona explicant-los com participar. En primer lloc, és necessari descarregar l’aplicació mòbil Reciclabox, ja disponible a la botiga Google Play Store d’Android i aviat en l’Apple Store per a dispositius IOS. Després, escanejar amb ella els codis de barres dels envasos amb la condició de comprovar que poden anar al contenidor groc, introduir-los en una bossa transparent especifica que facilitarà l’Ajuntament i, finalment, prendre una foto de la bossa abans de depositar-la en el contenidor. Entre els usuaris que aconseguisquen més punts se sortejarà una bicicleta, un patinet elèctric i vals per a canviar en establiments locals.

Els regidors responsables de les àrees d’Innovació, Vicent Bou, i de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, han sigut els encarregats de presentar el projecte i realitzar una demostració del senzill funcionament del sistema.

Bou ha destacat que “volem que el nostre municipi es consolide com una ciutat referent en millora de la qualitat de vida a través de la tecnologia i projectes com aquests ens ajuden a posar Onda en el mapa de les ciutats que innoven”.

“L’objectiu no és un altre que deixar una terra millor a les generacions esdevenidores que la que heretem nosaltres. I això passa per la conscienciació i la responsabilitat de tots els veïns i per aprendre nous hàbits que ajuden a preservar el nostre medi ambient, com el foment del reciclatge dels residus domèstics”, ha assenyalat Pastor per part seua.

Onda 2030

A més, aquest projecte fomentarà la conscienciació i sensibilització sobre la problemàtica dels plàstics i el seu impacte sobre el medi ambient, al mateix temps que es proven maneres de millorar el seu reciclatge. Aquesta acció va alineada amb l’objectiu número 12 de l’estratègia Onda 2030 per al desenvolupament sostenible: producció i consum responsable.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari