Onda sol·licita a la Generalitat una inversió d'1,3 milions per a millorar la seua competitivitat industrial

Onda sol·licita a la Generalitat una inversió d'1,3 milions per a millorar la seua competitivitat industrial
09/02/2022 -

El Ple de l’Ajuntament d’Onda ha aprovat aquest matí, per unanimitat de tots els grups polítics, el pla d’inversions 2022 que optarà a la convocatòria d’ajudes de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de la Generalitat Valenciana. En total, el govern municipal sol·licitarà 44 actuacions a realitzar en les 11 àrees industrials amb un pressupost total d’1.337.000 euros.

D’aquesta manera, el consistori ha projectat un pla d’actuació per a enguany que comprén les demandes del sector empresarial en cadascun dels polígons de la ciutat que alberguen més de 500 empreses al llarg dels 11 milions de metres quadrats de sòl industrial. L’objectiu és continuar millorant l’estabilitat, seguretat i competitivitat de les empreses instal·lades a Onda mitjançant nous serveis i infraestructures que, al seu torn, servisquen com a element tractor de noves inversions.

Entre les noves actuacions previstes en els 11 polígons destaquen el canvi de lluminària a led per a millorar l’eficiència energètica, la instal·lació de fibra òptica, millora de canalitzacions, creació de zones verdes i recorreguts biosaludables, millora de l’asfaltatge, instal·lació de senyalització vertical, connexió de circuit tancat de televisió amb la Policia Local o la instal·lació de punts nets de residus. Com a gran novetat, també es proposa la creació d’un centre poli funcional en el baixador de Betxí al servei de les empreses o Entitats de Gestió i Modernització.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha posat l’accent que “hem fet els deures perquè l’IVACE ens tinga en compte un any més i invertisca a Onda, perquè hem demostrat que aquestes actuacions es rendibilitzen en més empreses, noves ocupacions i millor qualitat de vida per als onders i els castellonencs. És hora de sumar aliances per a crear noves oportunitats a Onda i a la província de Castelló”.

Cal recordar que al llarg de tot l’any es van executar millores en les àrees industrials de la ciutat amb un pressupost total d’1,9 milions d’euros, dels quals 899.252 euros van ser aportats per l’IVACE.

Onda Logistic

En paral·lel a aquestes inversions, el govern municipal té previst continuar invertint en els polígons durant aquest any a través del pla municipal d’inversions Onda Logistic, que ja compta amb un pressupost inicial de 500.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari