Onda sol·licita a la Generalitat que incloga en el PAT el desdoblament de la CV-21 entre Onda i l'Alcora

Onda sol·licita a la Generalitat que incloga en el PAT el desdoblament de la CV-21 entre Onda i l'Alcora
28/01/2021 -

En el seu llistat d’al·legacions al Pla d’Acció Territorial que ha presentat la Generalitat Valenciana per a la província de Castelló, l’Ajuntament d’Onda ha inclòs la proposta de desdoblament, amb dos carrils més, de la carretera CV-21 que uneix Onda amb l’Alcora a fi d’agilitar el trànsit entre totes dues ciutats industrials.

Aquesta inversió permetria millorar la seguretat viària i reduir el temps de transport entre els dos municipis que componen, al costat de Vila-real, el denominat triangle de la ceràmica i la connexió amb les desenes d’empreses situades en la zona. Hui dia el vial és insuficient per al volum de trànsit que suporta, entre turismes i camions, condicionant negativament les activitats a banda i banda del triangle i restant competitivitat industrial.

Sobre aquest tema, l’edil d’Ordenació del Territori, Juan López, ha explicat que “Onda està creixent com a destí industrial i per a ser més competitius necessitem les millors connexions. La Generalitat ha de ser sensible a aquesta actuació urgent per a no condicionar el desenvolupament econòmic i industrial de la província de Castelló”.

Altres al·legacions

D’altra banda, l’Ajuntament d’Onda ha presentat altres sis al·legacions al PAT de la Generalitat, ja que ha oblidat importants actuacions que requereix la ciutat com el vial ràpid entre Onda i Vila-real, per a reduir el temps de connexió amb l’Hospital de la Plana, redelimitar les zones d’influència antròpica o incloure la prolongació de la línia del TRAM fins a Onda.

A més, el govern municipal també ha instat la conselleria d’Infraestructures que actue d’una vegada en la rotonda situada en el punt quilomètric 7+350 de la carretera CV-20, a l’altura de Navarti, en la qual es produeixen inundacions cada vegada que plou. El consistori ja ha remés al govern autonòmic un estudi hidrològic per a proposar solucions a aquest problema tan reivindicat pels onders.

3 mesos a l’espera de reunió

Cal recordar que l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, va sol·licitar a l’octubre una reunió amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, per a abordar aquest tema i altres necessitats de la ciutat en matèria d’infraestructures com la construcció de la ronda nord i est, la construcció d’una rotonda en l’Avinguda Extremadura, la millora de les instal·lacions del Museu del Taulell, o l’execució de vial ràpid entre Onda i Vila-real. En data de hui el conseller encara no ha posat data.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari