Onda aprova en Ple la supressió de la taxa de terrasses i anuncia noves ajudes a l'hostaleria i oci per 500.000 euros

Onda aprova en Ple la supressió de la taxa de terrasses i anuncia noves ajudes a l'hostaleria i oci per 500.000 euros
11/11/2020 -

El Ple ordinari de novembre de l’Ajuntament d’Onda ha aprovat, per unanimitat dels tres grups polítics, la supressió de la taxa de terrasses a fi d’ajudar els hostalers locals a tirar avant davant la crisi per la Covid-19 i compensar les restriccions sobre aforament i horaris que han d’assumir. Així, tal com es va comprometre el govern municipal, l’impost per ocupació de taules i cadires en la via pública queda en suspens fins a nova modificació.

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha explicat que “escoltem els problemes que han d’afrontar els nostres autònoms i empresaris locals i hem actuat ràpidament per a evitar el tancament de negocis i destrucció d’ocupació. Primer amb el Pla Impuls als autònoms, després amb el Pla Supera per als negocis que han hagut de tancar per Covid” i, ara, suprimint la taxa de terrasses”.

Aguilella també ha anunciat que “l’Ajuntament ja està treballant en noves ajudes per al sector de l’hostaleria i oci que posarem en marxa en 2021”. Per a això, el Pressupost de l’any que ve inclouen una inversió de 500.000 euros per a les ajudes a la contractació d’onders i per a les noves iniciatives en suport als comerços, autònoms i empresaris onders.

Declaració institucional 25-N

D’altra banda, els tres grups polítics també s’han posat d’acord per a defensar una declaració institucional, amb motiu del 25 de novembre, per a continuar prenent mesures i treballant en l’àmbit municipal en contra de la violència de gènere.

El text proposa, entre altres punts, que les administracions locals garantisquen que la igualtat de gènere i els drets de les dones continuen en l’agenda política com a factor essencial per a fer front a la crisi de la COVID-19, a curt termini, i com a elements clau per a afavorir la recuperació social, econòmica i sanitària de totes les persones en l’àmbit global, a llarg termini. També defensa la necessitat de promoure accions globals consensuades que garantisquen la continuïtat de les polítiques dirigides a l’eliminació de les normes socials discriminatòries i el reforç dels programes de prevenció i lluita contra la violència de gènere.

Premi a la transparència

Abans de finalitzar la sessió plenària, l’alcaldessa, Carmina Ballester, ha agraït públicament la gran faena realitzada pel servei d’innovació i informàtica de l’Ajuntament, coordinat pel regidor Vicent Bou, que els ha fet valedors del premi a la institució pública més transparent de la província de Castelló, per davant de la capital de la Plana, i la tercera de la Comunitat Valenciana, per darrere de València i Elx. El consistori va rebre el premi ahir de mans de la Comissió Coordinadora del Segell Infoparticipa que impulsa la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Observatori de Governança, Transparència i RSC de la Universitat Cardenal Herrera CEU.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari