Onda suprimirà la taxa de terrasses per a 2021 per a fer costat al sector hostaler local

Onda suprimirà la taxa de terrasses per a 2021 per a fer costat al sector hostaler local
26/10/2020 -

L’Ajuntament d’Onda aprovarà en el pròxim Ple de l’11 de novembre la modificació de l’ordenança fiscal reguladora per a suprimir la taxa de terrasses durant 2021. Aquesta mesura, que pren el govern municipal després d’escoltar als hostalers locals, persegueix ajudar a tirar avant a aquest sector colpejat per la crisi i afectat per les restriccions sanitàries.

Així, més de 60 establiments onders es beneficiaran d’aquesta normativa així com del permís, sota aprovació de la Policia Local, per a ampliar la superfície de terrasses a fi de garantir la distància social i contrarestar les limitacions d’aforament a l’interior dels locals. En el cas dels bars i restaurants que ja hagen pagat part de la llicència per a 2021 se’ls exonerarà del pagament quan sol·liciten la renovació per a 2022.

El regidor d’Ordenació del Territori, Juan López, ha ressaltat que “és moment de ser útils als nostres empresaris davant les restriccions que afecten el sector i ajudar-los a fer front a la crisi. Continuem treballant per a aconseguir, entre tots, que Onda torne a recuperar tota l’esplendor i dinamisme del sector hostaler, pilar fonamental de l’economia ondera”.

Pla Supera

Aquesta no és l’única iniciativa que ha posat en marxa l’Ajuntament per a ajudar als negocis locals, ja que des que es va decretar l’estat d’alarma s’ha executat el Pla d’Impuls als Autònoms, amb ajudes de fins a 2.400 euros ja pagades; l’app ‘Onda Shopping’ per a fomentar el comerç local; o el recent Pla Supera, dotat amb 200.000 euros, per als establiments onders que han hagut de tancar amb motiu de rebrots del coronavirus.

Les bases, que es poden consultar en la web www.onda.es, recullen que la quantia de l’ajuda serà de 1.000 euros per cada període de suspensió temporal de l’activitat continuat, igual o superior a 10 dies, que els afecte i es vegen obligats a tancar per comptar en la seua plantilla amb personal en situació de baixa laboral per diagnòstic positiu en COVID-19 i la necessitat de guardar la quarantena corresponent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari