Onda ofereix teràpia a víctimes de violència de gènere amb l'ajuda de gossos abandonats

Onda ofereix teràpia a víctimes de violència de gènere amb l'ajuda de gossos abandonats
06/04/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha donat a conéixer hui, el Projecte Gala, una pionera i innovadora iniciativa que té el doble objectiu d’ajudar a dones víctimes de violència de gènere amb una teràpia assistida de recuperació psicosocial i fomentar l’adopció de gossos que han sigut abandonats.

Així, el consistori buscarà crear un vincle afectiu entre la dona víctima de violència de gènere i l’animal per a aconseguir augmentar la seua confiança, la presa de decisions, les relacions socials i la seua salut física. A més, des de l’Ajuntament i la Policia Local s’oferirà un servei d’ensinistrament en grup en les instal·lacions municipals per a posar l’accent en el contacte amb altres persones i en entorns nous per a elles.

Sobre aquest tema, l’edil i responsable de l’àrea de Seguretat Ciutadana i Igualtat, Elena Albalat, ha comentat que “hem de lluitar contra aquesta xacra i oferir alternatives perquè les víctimes puguen recuperar les seues vides. El nostre deure com a institució pública és treballar per a aconseguir la integració social de les víctimes de violència de gènere i contribuir a reparar el mal que causa aquesta problemàtica social”.

El departament de serveis socials i d’ajuda a les víctimes treballarà amb factors com l’autoestima i la superació de pors i serà l’encarregat de valorar els perfils que encaixen amb el Projecte Gal·la, tenint en compte els beneficis que li pot aportar a les víctimes, mentre que la selecció de l’animal serà adequada a la grandària, conducta i entorn de la seua futura propietària.

Així, aquesta iniciativa fomentarà l’adopció de gossos abandonats, oferint-los una nova oportunitat i mantenint el compromís del sacrifici 0 que des del 2019 va posar en marxa l’equip de govern de Carmina Ballester.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha comentat que: “Volem augmentar el nivell de confiança de la víctima per a facilitar la seua recuperació integral, reprendre el contacte amb altres persones, recuperar la seua pròpia identitat i millorar la seua qualitat de vida”.

Cal destacar que els gossos seleccionats, en cap cas seran gossos agressius, sinó animals terapèutics que s’adaptaran a les dones per a donar-los suport emocional. El comissari cap de la Policia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha destacat que: “Aquest projecte compleix diversos objectius, no sols reforçar l’autoestima de dones víctimes de viogen perquè puguen tornar a estar segures, sinó també donar-los una nova vida a gossos abandonats”.

Homenatge a Gala

El nom del projecte ha sigut triat com a homenatge a Gala, la gossa de la unitat canina de la Policia Local d’Onda, que porta oferint els seus serveis des del 2015. Així, el consistori li ret homenatge a aquesta pastor alemany que ha contribuït al control en diferents dispositius policials, controls de trànsit i accions vinculades amb la protecció de la ciutadania.

Protocol municipal contra la violència de gènere

L’Ajuntament d’Onda continua treballant en el desenvolupament d’un protocol d’actuació municipal contra la violència de gènere per a garantir una intervenció coordinada entre les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i els departaments municipals en casos de violència contra les dones. Aquest protocol s’està creant amb la participació de tots els professionals implicats com les agents d’Igualtat del municipi, la Policia Local, Serveis Socials, les tècniques d’ocupació, Protecció Civil, Guàrdia Civil, Centres Escolars, Centres de Salut i l’Oficina d’Atenció a la Víctima i Centre Dona 24 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari