Onda treballa en la constitució de la seua segona Entitat de Gestió i Modernització que agruparà tres polígons

Ballester: “Sumar competitivitat passa per modernitzar i professionalitzar la gestió de tots els nostres polígons”

Onda treballa en la constitució de la seua segona Entitat de Gestió i Modernització que agruparà tres polígons
29/01/2022 -

Onda disposarà prompte la seua segona, i de tota la província, Entitat de Gestió i Modernització (EGM), ja que l’Ajuntament, de la mà de l’empresa especialitzada Gaindustriales by Romina Moya, està començant les gestions amb els propietaris i empreses instal·lats en tres àrees industrials que confronten geogràficament com són Colom Roig, Colomer i la Trencadella, per a constituir la Comissió Promotora, primer pas en el procés segons la Llei 14/2018. L’objectiu del govern municipal és replicar el model d’èxit de l’EGM constituïda durant 2021 en el polígon SUD 13, la gestió del qual ja s’està duent a terme de manera professional entre els empresaris i el consistori.

L’EGM naix amb un objectiu clar: gestionar, modernitzar i promocionar els serveis, infraestructures i dotacions de l’àrea industrial en qüestió. A més, la seua creació suposa una sèrie d’utilitats com la disposició d’un òrgan de gestió professional i un marc legal, un pla de treball a seguir, accés a importants beneficis fiscals i ajudes, suport en la seua promoció exterior i la resolució de problemes en un breu termini.

Les accions a desenvolupar en la futura EGM van des de treballar per la millora de les infraestructures, mobilitat i serveis de l’àrea industrial, així com l’atracció de noves inversions a la zona, així com l’increment de la competitivitat empresarial, sent aquests els grans propòsits a aconseguir. Per a això, l’Ajuntament advoca per impulsar la posada en marxa d’infraestructures, dotacions i serveis que milloren i modernitzen les àrees, a més d’oferir importants beneficis fiscals.

“Sumar competitivitat passa per modernitzar i professionalitzar la gestió de totes els nostres polígons, per això volem estar al costat del teixit empresarial per a ajudar-los a millorar. L’aliança públic-privada ha demostrat que és la millor eina per a optimitzar recursos i continuar sumant riquesa i inversions a la nostra ciutat”, ha assegurat l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester.

Reivindicació en infraestructures

Cal recordar que el mes de juny passat de 2021 es constituïa en l’àrea industrial i pol logístic SUD 13 ‘Entre Ríos’ la primera Entitat de Gestió i Modernització de la província de Castelló. Uns mesos més tard, els resultats són òptims, ja que l’àrea industrial està resolent amb agilitat i solvència, de la mà de l’Ajuntament, qüestions en matèria d’infraestructures i serveis.

El president d’aquesta, José María Forero, ha ressaltat que “constituir l’EGM ens ha permés tindre un pla de millora per al polígon que s’ha posat en marxa aquest passat 2021, però el més important per a la nostra entitat és que es milloren les infraestructures que depenen de la Generalitat. En particular demanem que es construïsca la biela que ha d’unir la CV-10 amb la CV-21, perquè quan Amazon òbriga el seu centre logístic no tinguem problemes en els accessos”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari