Onda trau a tramitació les quatre línies d'ajudes municipals per a empreses i autònoms

El consistori destina 1,2 milions per al bo comerç, Pla Parèntesi, ajudes a la contractació i Pla Supera

Onda trau a tramitació les quatre línies d'ajudes municipals per a empreses i autònoms
28/02/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha convocat a totes les gestories i assessories fiscals de la ciutat per a informar-los i resoldre dubtes sobre la tramitació de les quatre línies d’ajudes municipals, que ja estan en marxa, destinades al fet que empreses, comerços i autònoms locals puguen fer front a la crisi de la Covid-19. La inversió total és d’1,2 milions d’euros.

Així, el regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, al costat de tècnics municipals de diferents àrees, s’ha reunit de manera telemàtica amb els representants de les gestories i els ha detallat el procediment per a poder presentar les ajudes als seus clients. En concret, ja poden presentar les sol·licituds per al Pla Parèntesi, el Pla Supera, les ajudes a la contractació de persones desocupades i inscriure als comerços i establiments d’hostaleria a la iniciativa del bo comerç que es posarà en marxa durant el mes d’abril.

“Som la primera ciutat que té actives quatre línies d’ajudes directes destinades als nostres comerciants, empresaris, hostalers i autònoms. La Covid ha colpejat fort en l’economia i és fonamental actuar de manera àgil i eficient per a mantenir llocs de treball”, ha explicat Aguilella.

Pla Supera

L’equip de govern de Carmina Ballester ha reeditat el Pla Supera destinat a aquells establiments públics que han hagut de tancar per quarantena, dotat amb 150.000 euros per a 2021 encara que amb opció d’ampliar-lo si fos necessari. Les ajudes són de 1.000 euros per local.

Bono comerç

D’altra banda, el bo comerç és una altra de les mesures que Onda posarà en marxa enguany, amb un pressupost de 250.000 euros, i sota l’objectiu de fomentar les compres en els comerços d’Onda a través de vals descompte que pagarà l’Ajuntament als veïns. A partir de la setmana que ve aquells comerços i locals d’hostaleria interessats ja podran inscriure’s a través d’un formulari habilitat en la web municipal. Després, a l’abril, es repartiran els bons entre els ciutadans.

Ajudes a la contractació

Una altra iniciativa que ha impulsat i finança el govern municipal són les ajudes a empreses i autònoms de la ciutat que contracten persones desocupades empadronades a Onda, amb incentius que oscil·len entre els 500 euros, per als contractes d’almenys sis mesos, i els 4.000 euros per contracte creat de llarga durada o indefinit. Aquesta iniciativa persegueix fomentar l’ocupació local estable i de qualitat, apunta el consistori.

Pla Parèntesi

Respecte al Pla Parèntesi, els autònoms i petits empresaris d’Onda disposen d’un mes per a sol·licitar ajudes entre 2.000 i 4.000 euros que estableix el Pla Parèntesi, cofinançat entre l’Ajuntament d’Onda, la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló. Es poden beneficiar els sectors de l’hostaleria i la restauració, el turisme, la cultura, l’entreteniment i els esdeveniments o les activitats esportives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari