Onda ultima el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible amb les aportacions ciutadanes

Onda ultima el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible amb les aportacions ciutadanes
20/11/2021 -

L’Ajuntament d’Onda està ultimant el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), el qual definirà les noves formes de desplaçament a la ciutat sobre la base de l’accessibilitat, la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida. Un projecte en el qual s’integra l’opinió i propostes de la ciutadania mitjançant jornades de participació i enquestes. L’última ha tingut lloc recentment amb la participació de col·lectius ciclistes, representants de barris i tècnics municipals.

Després de la incorporació de totes aquestes propostes i la redacció final, el PMUS s’aprovarà en Ple durant els pròxims mesos i entrarà en vigor. El nou pla també inclourà la creació d’itineraris per als vianants saludables així com el traçat de camins escolars segurs.

En paral·lel, cal destacar que els tècnics municipals, al costat de l’empresa especialitzada Tema, també estan treballant en un pla d’accessibilitat municipal amb la finalitat d’acabar amb les barreres arquitectòniques.

Sobre aquest tema, el regidor Salvador Aguilella ha apuntat que “Onda s’està preparant per a un futur més sostenible i consolidar-nos com una ciutat més agradable per a conviure vianants i tot tipus de vehicles. I per això sumem la veu dels veïns per a definir la ciutat de futur que volem, més accessible, més acollidora i oberta a les noves maneres de transport sostenible”.

Menys contaminació

L’objectiu final d’aquesta iniciativa és reduir l’ús del cotxe dins d’Onda, la qual cosa comportarà la disminució de nivells de soroll, contaminació atmosfèrica, accidents i consum d’energies no renovables; millorar l’accessibilitat als carrers i places; recuperar espai públic per al veí; i millorar la qualitat mediambiental i salut dels ciutadans. Per això es consensuaran accions a curt, mitjà i llarg termini, fins a huit anys vista.

Cal recordar que tots els onders poden realitzar les seues aportacions a través del correu electrònic pmus@onda.es i la web habilitada participacio.onda.es/pmus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari