Onda visibilitza la realitat del càncer a través d'una conversa entre oncòloga i pacient

04/02/2022 -

Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, l’Ajuntament d’Onda, en col·laboració amb l’Hospital Provincial de Castelló, ha publicat una emotiva conversa entre l’oncòloga ondera, Carmen Herrero, i la periodista i pacient de càncer, Sandra Sandalinas. En el vídeo, ambdues reflexionen sobre aquesta malaltia i com repercuteix tot el procés en el pacient.

En la xarrada s’aborden temes com la importància del tracte humà del personal mèdic amb els pacients, la por en rebre la notícia, el procés de tractament, l’acompanyament dels familiars i amics o la investigació oncològica com a clau per a avançar en la cura.

Herrero posa l’accent principalment en la investigació i els assajos clínics. “És vital donar a entendre que només avançarem en la cura del càncer si tots aportem i s’inverteix en investigació”. Per part seua, Sandalinas explica com va viure en primera persona tot el procés i reconeix que “el tracte humà i l’afecte del personal mèdic ajuda molt a afrontar aquesta malaltia”.

Premiada trajectòria

Cal recordar que Carmen Herrero, oncòloga del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, forma part de la Reial Acadèmia Valenciana de Medicina i destaca per les seues innovadores investigacions en el càncer de mama. Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València va realitzar l’especialitat d’Oncologia Mèdica en la Fundació Institut Valencià d’Oncologia. Es va doctorar en Medicina i Cirurgia amb la qualificació Cum laude per la Universitat de València. A més, va rebre el guardó a la millor Tesi Doctoral 2018-2019 del Col·legi de Metges de València. Ha sigut mereixedora del Premi Professor Antonio Llombart Rodríguez de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat 2019.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari