Onda i ASCER sumen aliances per a millorar la formació del sector ceràmic i la captació de fons europeus

Onda i ASCER sumen aliances per a millorar la formació del sector ceràmic i la captació de fons europeus
20/02/2021 -

L’Ajuntament d’Onda i l’Asociación Española de Fabricantes de Azulejos y Pavimentos Cerámicos (ASCER) continuen treballant de manera conjunta en temes clau per al sector com la formació dels professionals o l’impuls de la col·laboració publicoprivada per a aconseguir finançament de projectes a través del Fons de Recuperació de la Unió Europea.

Així, després d’una primera presa de contacte que va tindre lloc a principis de mes entre el president de la patronal, Vicente Nomdedéu, i l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, totes dues parts s’han posat a treballar per a dur a terme un pla d’acció conjunt. En primer lloc, el govern municipal, a través de l’Agència d’Ocupació Monteblanco, ha posat a la disposició de les empreses associades a ASCER tota l’oferta formativa que pot ser útil als professionals ceràmics, com són els cursos d’anglés, francés, habilitats digitals, carretoner, tècnic de plataforma elevadora, taller d’habilitats socials, ofimàtica bàsica, curs de competència digital, curs de full de càlcul, taller d’alfabetització informàtica, taller sobre comercialització de producte o programari de gestió d’empreses.

En la mateixa línia, l’Ajuntament d’Onda manté el seu acord amb Proalso, l’Associació Professional d’Alicatadores Soladores, pel qual el consistori es compromet al fet que tota la ceràmica que s’instal·le en les obres municipals siga a càrrec de professionals amb el carnet d’Alicatador Solador que imparteix aquest organisme. Així mateix, el Museu del Taulell ‘Manolo Safont´ és des del 2020 la seu oficial d’aquesta associació nacional, que duu a terme els programes formatius.

Una altra de les línies de treball que exploraran conjuntament Onda i ASCER és el desenvolupament de projectes de col·laboració publicoprivada que puguen optar al Fons de Recuperació de la Unió Europea per a aconseguir finançament, davant la imminent arribada de milers de milions de fons europeus a Espanya.

Interés per Onda Bonica

En les successives trobades, ASCER també ha mostrat interés pel pla d’embelliment urbà Onda Bonica que persegueix millorar els espais públics i convertir la ciutat en un gran museu ceràmic a l’aire lliure. El taulell emprat en totes aquestes obres, des del més tradicional a les últimes innovacions d’impressió, prové 100% d’empreses locals.

Per part seua, des d’ASCER han traslladat la necessitat d’agilitzar els tràmits en les administracions públiques, que suposen un fre per al desenvolupament; la importància de continuar adequant els polígons als màxims nivells de qualitat per a sumar competitivitat i atraure inversions; o la reducció de càrregues fiscals en impostos com l’IAE, IBI, ICIO o taxa de residus. Mesures que, totes elles, està escometent ja l’Ajuntament. A més, totes dues institucions han acordat continuar reivindicant davant la Generalitat Valenciana la millora de les infraestructures i connexions de la província com el desdoblament, amb dos carrils més, de la carretera CV-21 que uneix Onda amb l’Alcora per a agilitzar el trànsit entre totes dues ciutats industrials; o el vial ràpid entre Onda i Vila-real.

“En aquests moments en els quals una greu crisi sanitària, social i econòmica ens aguaita és vital sumar aliances estratègiques perquè la província de Castelló afronte i supere la crisi des del lideratge i la innovació que aporten institucions com ASCER. No és moment de quedar-nos parats, sinó d’invertir i treballar per a créixer i consolidar ocupacions”, ha apuntat Ballester.

Pla d’inversions 2021

Cal recordar que el consistori ja ha aprovat el Pla d’inversions 2021 per a millorar la competitivitat i les infraestructures dels 12 polígons industrials de la ciutat. El pressupost total ascendeix a 1,9 milions d’euros, per als quals ha sol·licitat, també per consens, el cofinançament de la Generalitat Valenciana a través de la línia d’ajudes de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial, IVACE.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari