Onda resol 18 altercats veïnals a través del servei gratuït de mediació de conflictes

Valero: “Aconseguim crear proximitat entre el policia que actua com a mediador i els afectats, garantint una solució”

Onda resol 18 altercats veïnals a través del servei gratuït de mediació de conflictes
02/01/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha resolt durant enguany un total de 18 altercats veïnals de manera pacífica a través del servei gratuït de mediació de conflictes que ve prestant des de 2009. Entre els problemes es troben els derivats de l’àmbit rural, casos de soledat, de civisme, sorolls o molèsties i síndrome de Diògenes, entre altres.

Així, la Policia Local d’Onda coopera amb els educadors socials del consistori i, any rere any, aconsegueixen posar solució a desenes de conflictes. Tal com explica el regidor de Benestar Social, Óscar Valero: “els professionals intenten mediar per a resoldre el conflicte sempre que existisca voluntat de les parts implicades, i la majoria de casos es tanquen amb èxit”.

Queden exclosos de la mediació els problemes derivats de la convivència familiar, ja que per a això existeix un altre servei prestat per l’Àrea de Serveis Socials. Valero insisteix que “el nostre objectiu és oferir una alternativa per a resoldre problemes entre veïns”.

El procediment a seguir és, en primer lloc, parlar amb totes dues parts per a realitzar un reconeixement del problema. El següent pas és crear una trobada en terreny neutral, com el despatx de serveis socials perquè tots dos interessats acompanyats d’un agent puguen resoldre les seues diferències.

L’edil comenta que “hem aconseguit crear proximitat entre el policia que actua com a mediador i els afectats. Pel que l’eficàcia està garantida”.

Sol·licitud del Servei Municipal de Mediació

El servei es pot sol·licitar en el Servei d’Atenció i Tramitació de l’Ajuntament d’Onda i en els Serveis Socials Municipals. La persona que precise el servei ha de presentar una instància general on s’expose breument la situació de conflicte per al qual se sol·licita mediació i les dades implicades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari