Onda inverteix 87.000 euros en la millora de la climatització de la Casa de la Cultura

Onda inverteix 87.000 euros en la millora de la climatització de la Casa de la Cultura
20/06/2021 -

L’Ajuntament d’Onda, en el seu objectiu de lluitar contra el canvi climàtic i construir una ciutat més sostenible i eficient, ha adjudicat, per valor de 87.969 euros, el contracte per a la millora del sistema de climatització de la tercera planta de la Casa de la Cultura. Aquesta actuació, adjudicada a l’empresa ‘Industria de Energía y Tecnología S.L’, ha sigut cofinançada per l’Ajuntament i els fons FEDER de la Unió Europea i s’emmarca en el pla estratègic d’Onda Smart City.

La finalitat d’aquesta mesura és millorar l’eficiència dels sistemes de climatització, a través de la gestió domotitzada, la qual cosa contribueix a la reducció d’emissions de gasos efecte d’hivernacle i estalvi d’energia en l’àmbit urbà, a més d’afavorir la productivitat dels treballadors. Amb això, la qualificació energètica dels edificis passarà de D a C.

Sobre aquest tema, l’edil de Ciutat Saludable i Sostenible, Paco Pastor, ha ressaltat que “continuem treballant en el nostre pla d’aconseguir una major presència de les energies renovables a la nostra ciutat i millorar la qualitat de vida dels nostres veïns”.

Estalvi en edificis municipals

La millora de l’eficiència energètica provoca un estalvi en termes econòmics de 1.156,13 euros pels equips de climatització. En termes de sostenibilitat, s’aconsegueix la retirada d’aquests equips que treballen amb gas R22 prohibit en l’actualitat.

D’altra banda, segons dades obtingudes de l’auditoria energètica de l’edifici del Centre Integral de Majors, les emissions de CO₂ es veuen reduïdes en quasi 12.000 kg CO2/any. El consum d’energia primària disminueix més de 84.000 kWh/any.

Aquesta operació no sols beneficia de manera directa als usuaris i empleats que desenvolupen el seu treball en els diferents edificis públics, sinó també, de manera indirecta, beneficia a tota la ciutadania en la reducció dels consums energètics i en la facturació del consum d’energia elèctrica que ha d’abonar l’administració local.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari